Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:36 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nouă parcare auto, amenajată de Primăria Ovidiu

ro

15 May, 2020 00:00 3084 Marime text

Primăria Ovidiu va amenaja un acces şi o parcare auto în oraş, în zona bloc AM4-OV7. În acest sens a fost solicitat de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa acord de mediu.


Ulterior, Agentia pentru Protectia Mediului Constanta a anunţat publicul interesat că nu este necesară efectuarea evaluarii impactului asupra mediului pentru proiectul: „Amenajare alee acces şi parcare auto publică“, propus a fi amplasat în oraşul Ovidiu, zona bloc AM4-OV7. Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului Constanţa, în zilele de luni - joi, între orele 8.00 - 16.30, vineri, între orele 8.00-14.00. Comentariile, observaţiile şi propunerilepublicului interesat se pot înainta la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa.


În aceeaşi ordine de idei, reaminti că Primăria Ovidiu a demarat lucările de reabilitare şi punere în valoare a Castrului roman, înscris în Lista Monumentelor Istorice 2016. Mai exact, este vorba despre obiectivul de investiţie «Sit arheologic Ovidiu - conservare, reconstituire parţială şi punere în valoare pentru integrarea în circuit turistic a Castrului roman»“, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Perioada de implementare a proiectului 17.07.2018 - 28 februarie 2022, iar valoarea totală este de 14.110.568,95 lei. Obiectivul general al proiectului este reprezentat de creșterea gradului general de atractivitate al orașului Ovidiu și a județului Constanța prin asigurarea condițiilor de dezvoltare urbană echilibrată la nivelul Regiunii de Dezvoltare Sud-Est și regenerarea orașului Ovidiu, iar obiectivele specifice sunt: îmbunatățirea și extinderea accesului publicului la monumentele istorice, promovarea cunoașterii acestora prin intermediul noilor tehnologii; reabilitarea patrimoniului cultural național, respectiv a Castrului Roman, pentru asigurarea condițiilor necesare dezvoltării turismului urban și promovarea patrimoniului cultural al orașului Ovidiu în vederea creșterii numărului de turiști.


Citeşte şi:

Şantier arheologic la Ovidiu Au început lucrările pentru reconstruirea parțială și punerea în valoare în circuitul turistic a Castrului Roman (video)

Zeci de activități desfășurate de compartimentele administrative Primăria Ovidiu a publicat raportul de activitate pe luna martie
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii