Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:33 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Numa’ şase-s norocoase la Constanţa! Microbuzele pentru elevi, folosite ca momeală în campania PSD?

ro

19 Sep, 2014 00:00 2544 Marime text
Şase primării din judeţul Constanţa primesc astăzi un cadou nesperat din partea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Consiliul Judeţean Constanţa este în rolul „maestrului de ceremonii“, instituţia repartizând noile mijloace de transport către administraţiile locale. Fără nicio excepţie, toate localităţile care vor primi cheile noilor mijloace de transport pentru elevi sunt reprezentate de primari PSD sau care au cel puţin un candidat din partea PSD pentru alegerile parţiale locale, aşa cum este situaţia localităţii Ion Corvin. Celelalte comune unde vor ajunge, de mâine, câte un microbuz de la ministerul condus de Liviu Dragnea sunt: Independența, Ostrov, Pantelimon, Saligny, Horia. Iniţiativa, lăudabilă, de altfel, şi care, cu siguranţă, reprezintă o gură de oxigen pentru localităţile care vor intra în posesia noului microbuz, vine la aproximativ două săptămâni după intrarea în vigoare a Ordonanţei 55/2014 privind migraţia aleşilor locali, iniţiată de acelaşi ministru Liviu Dragnea. Coincidenţă sau nu, cert este că primii şefi de administraţie publică locală care vor intra în posesia cheilor noului autovehicul aparţin PSD-ului.

Vasile Delicoti - „PSD are nevoie să creeze un avantaj“

„Am solicitat şi noi, în nenumărate rânduri, repartizarea unui microbuz şcolar. Am fi avut mare nevoie de el, mai ales că, ţinând cont că se efectuează lucrări la şcoala din Poarta Albă, suntem nevoiţi să transportăm elevii de gimnaziu la liceu. Se fac astfel mai multe drumuri, unii elevi sunt nevoiţi sa se trezească mult prea devreme, alţii ajung destul de târziu acasă“, susţine primarul comunei Poarta Albă, Vasile Delicoti. „Oricum, văd repartiţia microbuzului către Primăria din Ion Corvin ca pe un lucru normal pentru România noastră: acolo, PSD are nevoie să creeze un avantaj pentru candidatul pe care îl susţin la alegeri, să îi crească imaginea în faţa oamenilor. Consider că sunt alte localităţi unde nevoia era mai stringentă“, şi-a exprimat Vasile Delicoti opinia cu privire la repartiţiile microbuzelor.
 
Şi primarul comunei Albeşti, Gheoghe Moldovan, aştepta cu sufletul la gură un astfel de microbuz de la autorităţile centrale. „Aşteptăm, dar în zadar, să ne dea cineva atenţie, să ne răspundă cererilor pe care le trimitem de atâta vreme. Cam asta este starea de fapt normală pentru o Românie anormală: repartiţiile se dau după curcubeu“, a declarat primarul comunei Albeşti, Gheorghe Moldovan.

40 de microbuze, aşteptate până la finele anului

Purtătorul de cuvânt al CJC Constanţa, Gabriel Diceanu, a declarat: „Sperăm ca, până la sfârşitul anului, să fie trimise în teritoriu aproximativ 40 de microbuze, atâtea fiindu-ne promise de către minister“. „La începutul anului ei (n.r. reprezentaţii MDRAP) ne-au cerut o situaţie cu privire la microbuzele din judeţ, noi am trimis o listă în funcţie de cum am primit solicitările de la primării şi acum se vor repartiza în funcţie de acea listă, în ordine“, a mai spus Diceanu. Carevasăzică, mai sunt câteva localităţi care aşteaptă cu sufletul la gură pentru a vedea dacă sunt sau nu în graţiile ministerului, pentru a primi un autovehicul nou pentru elevi.

Gheorghe Dragomir - „Este o mită electorală mascată, dar tot o mită“

„Aceste decizii de repartizare a microbuzelor pentru elevi sunt «în ton» cu declaraţiile pe care le-a făcut recent premierul Victor Ponta, care se vrea preşedinte. Chiar el zicea că, în calitate de şef al Guvernului, se simte în mod egal responsabil în faţa tuturor reprezentanţilor legitimi ai comunităţilor locale. Se vede egalitatea. Toţi cei din PSD sunt egali pentru el, la fel ca în acea fabulă, «Câinele şi căţelul», care zice «noi vrem egalitate, dar nu pentru căţei»“, a declarat, incisiv, primarul comunei Peştera, Valentin Vrabie, care spune că aşteaptă de mult un astfel de mijloc de transport, mai ales că cel pe care îl deţine este stricat din cauza drumului extrem de deteriorat, cel care leagă Ivrinezu de centrul de comună.
 
„Aceasta este încă o dovadă că cei de la guvernare fac ce ştiu de atâta vreme: îi susţin pe primarii de la care au nevoie de voturi, de susţinere. Este o mită electorală mascată, dar tot o mită. Sunt convins că există multe alte localităţi care au poate nevoie mai mare decât acestea. Interesant de văzut ar fi şi dacă se vor gândi să aducă şi personalul necesar, combustibil şi materialele necesare utilizării acestor microbuze, căci sunt situaţii când maşinile sunt trase pe dreapta pentru că nu are cine să le conducă“, a declarat deputatul de Constanţa Gheorghe Dragomir.

Gigi Chiru - „Ne-am obişnuit cu modul de lucru al PSD şi cu măsurile populiste“ 

„În urmă cu aproximativ o săptămână, mi s-a solicitat o situaţie privind numărul microbuzelor şcolare, numărul de elevi, numărul de curse şi aşa mai departe, pentru a vedea de câte mijloace de transport mai avem nevoie pentru transportul elevilor“, a declarat şi primarul comunei Mihail Kogălniceanu, Ancuţa Belu. „Şi noi am făcut o cerere acum ceva vreme, am primit promisiuni dar, deocamdată, nicio certitudine. Şi noi avem nevoie de un nou microbuz, mai ales că transportăm elevi inclusiv la liceu, la Mihail Kogălniceanu, iar microbuzul nostru este destul de vechi, cu toată grija pe care o avem“, susţine primarul de la Grădina, Gabriela Iacobici.
 
„În definitiv, este un lucru foarte bun că se face repartiţia acestor microbuze, mă bucur pentru cei care le primesc acum, îmi doresc ca toate localităţile care au nevoie de acest ajutor să îl primească, dar ar fi fost mult mai bine dacă acestea ar fi fost repartizate cu mult înaintea alegerilor. Dar cred că deja ne-am obişnuit cu modul de lucru al PSD şi cu măsurile populiste pe care şi le asumă acum, înainte de alegeri“, este de părere senatorul constănţean Christian Gigi Chiru.
 
Nevoi sunt multe în întreg judeţul Constanţa, dar şi în alte judeţe. În total, aproximativ 600 de microbuze trebuie predate în toată ţara, până la sfârşitul anului. În judeţul Argeş deja au intrat în circuit, iar foarte interesant este numărul de înmatriculare al unora dintre ele: PSD...
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii