Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:42 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nu vor fi finanţate alimentările cu gaze sau apă şi canalizare Realizarea de poduri şi podeţe va avea prioritate în finanţarea prin PNDL

ro

04 Apr, 2017 00:00 2143 Marime text
Vicepremierul Sevil Shhaideh spune că solicitările depuse de unităţile administrativ-teritoriale pentru Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) depăşesc suma alocată, fiind vorba despre un total de 12.000 de proiecte care vor fi supuse unui proces de prioritizare.

În perioada 17 februarie - 17 martie, s-au depus solicitări cu privire la intrarea în Programul Naţional de Dezvoltare Locală. „S-a ajuns la peste 12.000 de solicitări, cu un buget de aproximativ 70 de miliarde de lei, peste suma alocată“, a declarat ministrul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, în deschiderea celei de-a XXV-a ediţii a Adunării Generale a Asociaţiei Oraşelor din România.

În ceea ce priveşte prioritizarea, ea a menţionat că vor fi excluse în primul rând solicitările neeligibile. „Solicitări de alimentări cu gaze, de împrejmuire cimitire sau realizare cripte. Nu vă supăraţi, aceste obiective nu sunt eligibile. (...) A doua etapă, la care se lucrează în acest moment, constă în faptul că vom identifica acele proiecte - vă dau un exemplu: alimentări cu apă şi canalizare, care sunt incluse în master planurile de apă şi canalizare ce au finanţare asigurată în Programul de Infrastructură Mare. Niciun proiect care este inclus în POIM nu va primi finanţare în PNDL. Realizarea de poduri şi podeţe va avea prioritate în finanţarea proiectelor depuse prin PNDL, în condiţiile în care astfel de lucrări nu constituie obiective eligibile prin alte finanţări“, a explicat Sevil Shhaideh.

Primarii din ţară se bat în acest moment pe cele 30 de miliarde de lei, banii daţi de Guvern pentru mici proiecte locale. Reamintim ca banii de la Guvern pentru primării vin prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală şi provin exclusiv din bugetul statului.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii