Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:21 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Nu cumva se doreşte să se demonstreze că judeţul Constanţa nu este serios?” Preşedintele CJC contestă raportul Curţii de Conturi Brăila

ro

18 Jul, 2013 00:00 2689 Marime text
Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), Nicuşor Constantinescu, a făcut, ieri, o serie de declaraţii pe tema controlului Curţii de Conturi. Amintim că presa centrală a titrat, la începutul acestei săptămâni, că mai marele CJC ar interzice Curţii de Conturi - şi asta de trei ani - să-l controleze. Ar fi fost vorba despre Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa, condusă de Adrian Gâmbuţeanu, instituţie pe care, susţine Curtea de Conturi, nu a putut să o controleze.
 
„Eu nu permit? Păi, dacă nu permit controlul, cum au făcut raport de control? Este contestat. Raportul este în procedură de contestare. Nu vreau să comentez acum, pentru că nu este cazul în momentul ăsta. După ce se soluţionează contestarea, după ce ajungem în instanţă, atunci comentăm. Până atunci nu avem ce să comentăm”, a fost prima reacţie a preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa.
În acelaşi context, social democratul a menţionat că nu ar fi primit, până la momentul de faţă, nicio hârtie din care să reiasă că a fost reclamat pentru abuz în serviciu, la DNA, de către Curtea de Conturi.
 
„Cu alte cuvinte, toate programele USL sunt ilegale”
 
Nicuşor Constantinescu a lăsat de înţeles că, în opinia sa, controlul Curţii de Conturi ar fi vizat aspecte ce nu fac obiectul de activitate al instituţiei. „Spre exemplu, ei contestă faptul că am făcut perdele forestiere în judeţul Constanţa, de protejare a drumurilor judeţene. Că n-am fi avut dreptul. Este dreptul Consiliului Judeţean şi este hotărârea consilierilor judeţeni. Ei nu au dreptul să se pronunţe asupra oportunităţii. Ei au dreptul de a controla conturile, dacă s-au cheltuit în mod legal şi corect”, a declarat Constantinescu.
Mai mult, preşedintele CJC a subliniat: „Cu alte cuvinte, toate programele USL cu care am câştigat alegerile şi pe care le continuăm şi astăzi sunt ilegale în opinia domnilor de la Curtea de Conturi. Dar, atenţie! Culmea că nu-s din Constanţa, sunt din Brăila. Domnii auditori sunt funcţionari publici de la Curtea de Conturi Brăila. Ce competenţe au auditori angajaţi ai Curţii de Conturi Brăila la Constanţa?!?”.
Explicaţia social democratului nu a întârziat să apară: „Nu cumva este vorba despre viitoarea regiune Dobrogea şi se doreşte să se demonstreze, chipurile, că judeţul Constanţa nu este serios, că nu ştiu ce? Ce caută Brăila să controleze Constanţa? De când până când?”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Cornel 18 Jul, 2013 19:29 Braila si Galatiul lupta ca oamenii flamanzi. Constanta lupta ca omul satul.