Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:51 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nouă firme se bat pentru construcţia miniparcului acvatic de la Techirghiol

ro

16 Feb, 2012 00:00 2326 Marime text
Techirghiol-AdrianStan.jpgÎn câteva zile, Primăria Techirghiol va face cunoscut numele dezvoltatorului ce se va ocupa de construcţia mini-parcului acvatic din oraş

La sediul Primăriei Techirghiol s-au deschis marţi ofertele agenţilor economici interesaţi de construcţia mini-parcului acvatic din oraş. La licitaţie s-au prezentat nouă dezvoltatori. „Ofertele sunt în procedură de analiză, urmează ca în zilele următoare să comunicăm rezultatul. Ce vă mai pot spune este că o singură firmă este din Galaţi, în timp ce opt societăţi provin din judeţul Constanţa", a precizat primarul oraşului, Adrian Stan. Iată numele firmelor care se bat pentru construcţia mini-parcului acvatic: SC Firogal SRL din Galaţi, SC Rom-Mat-Construct SRL, SC Mobitom SA, SC Almacons SRL, SC Alex Building SRL, SC Nimada SRL, SC ABC Val SRL, SC Toporaşul Verde SRL, SC Rico SRL. Dacă nu ar fi ratat să se prezinte la timp cu oferta, SC 3G Sport -IP SRL din Ilfov s-ar fi numărat şi ea printre participanţii la deschiderea plicurilor. Reprezentanţii societăţii au bătut însă drumul degeaba până la Constanţa, întrucât au înregistrat oferta la ora 13.50, în condiţiile în care ora limită pentru primirea ofertelor era 13.00. Alina Stoianov, reprezentantul Primăriei Techirghiol, a precizat că dat fiind că oferta a fost depusă cu întârziere ea nu a putut să intre la deschiderea de oferte.

Sunt puşi la bătaie 2.580.570 de lei

Valoarea estimată a contractului care urmează să fie adjudecat de una dintre firmele participante la licitaţie se ridică la 2.580.570 de lei. Construcţia miniparcului acvatic este finanţată din bani europeni. Miniparcul este prevăzut cu două piscine, cu un teren multifuncţional de fotbal şi de handbal şi cu un teren de tenis. Menţionăm că proiectul privind construcţia acestei zone de agrement a fost lansat de Primăria Techirghiol în data de 7 decembrie 2011. Prin acest proiect, primarul oraşului şi-a propus dezvoltarea zonei aflate pe malul lacului între Techirghiol şi Eforie. Astfel, din anul 2013, pe lângă tratamentul balnear, staţiunea va oferi şi agrement. Tot la iniţiativa reprezentanţilor autorităţii locale, cât de curând, în oraş va fi amenajată şi o plajă. Pentru acest obiectiv este prevăzută o investiţie de trei milioane de euro.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii