Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:54 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Norocul le-a surâs de două ori Năvodărenii Dumitru Bârlan şi Mihai Cucoş nu au plătit căldura timp de două luni

ro

29 Feb, 2012 01:09 1170 Marime text
navodari_Matei_Nicolae.jpgProgramul „Ideea mea şi norocul tău", iniţiat de primarul Nicolae Matei, numără în prezent aproximativ 1.200 de cetăţeni norocoşi. Nouă sute dintre ei au primit deja din partea Primăriei Năvodari facturile la căldură şi apă caldă pe zero, pentru alte trei sute de persoane beneficiul a fost validat ieri. Interesant este că norocul le-a surâs unora de două ori.

Doi localnici au avut şansa să fie extraşi din urne nu o singură dată, ci de două ori. Iată cine sunt cei doi norocoşi: Dumitru Bârlan, de la blocul F3 şi Mihai Cucoş, de la blocul O3. Celui dintâi i-a fost achitată de către Primărie suma de 159 de lei pe luna noiembrie şi suma de 181 de lei pe luna decembrie, reprezentând contravaloarea facturilor la căldură şi apă caldă pe cele două luni de zile. Iar Mihai Cucoş a fost scutit, în urma tragerii la sorţi, de plata căldurii şi apei calde pe lunile decembrie şi ianuarie, respectiv i-au fost achitate de către autoritatea locală sumele de 534 de lei şi 562 de lei.

În doi ani, toată lumea va câştiga facturi pe zero

Sunt în acelaşi timp persoane care ar fi câştigat beneficiul oferit de Primăria Năvodari, însă nu au îndeplinit singura condiţie impusă de program, şi anume să nu aibă datorii la căldură. Dovada? Ieri la sediul Primăriei Năvodari a avut loc o nouă tragere la sorţi, aferentă lunii februarie. Pentru o parte dintre localnici extragerile s-au dovedit a fi cu ghinion. „Din păcate, deşi am extras aceleaşi trei numere şi dintr-o urnă şi dintr-alta, comisia nu a putut să valideze extragerile întrucât beneficiarii aveau datorii la căldură", a precizat consilierul local Vasile Nicolae Moruzi. Important este că norocoşii care se dovedesc a fi ghinionişti rămân în continuare în program. În urna cu numărul unu, atât câştigătorii extraşi, cât şi cei nevalizi sunt reintroduşi la loc în urnă. Din urna cu numărul doi în schimb, persoanele extrase sunt date la o parte. Astfel, dacă în prima urnă rămân tot timpul 9.057 de persoane, în urna cu numărul doi, după patru luni de la implementarea programului, se mai află în evidenţă 7.800 de cetăţeni. „În urna numărul unu sunt reintroduse atât numerele valide, cât şi cele nevalide, pentru a da în primul rând şansa localnicilor să câştige şi de două ori şi în al doilea rând pentru a le oferi ocazia celor nevalizi, cu datorii la căldură, să intre şi ei, la momentul stingerii debitelor, în program", a explicat consilierul local, Vasile Nicolae Moruzi. De remarcat este că toţi locuitorii vor fi la un moment dat extraşi. Mai precis, consilierul local a precizat că în doi ani toată lumea va câştiga. Programul „Ideea mea şi norocul tău" continuă şi la vară, când localnicii vor fi scutiţi, în urma tragerii la sorţi, de plata apei calde. Ca atare, năvodărenii au cu ce se lăuda. Nu numai că au parte de acest program unic la nivel naţional, care le oferă un beneficiu de invidiat, acelea de a le fi plătite de către Primărie cel puţin o dată facturile la căldură, dar ei se bucură şi de un cost decent al gigacaloriei. Mai precis, preţul gigacaloriei a rămas pentru năvodăreni la fel ca anul trecut, în cuantum de 186 de lei cu TVA.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii