Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:39 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noile declaraţii de avere ale aleşilor din CJC Niculae Peride deţine opt clădiri şi are venituri de aproape 200.000 de lei pe an (documente)

ro

04 Jul, 2014 00:00 3709 Marime text
Aleşii locali, demnitarii, persoanele cu funcţii de conducere şi control şi funcţionarii publici aveau obligaţia ca, până la data de 15 iunie, să îşi depună sau să îşi actualizeze declaraţiile de avere aferente anului 2013.
Pe site-ul Consiliului Judeţean Constanţa (CJC) au început, conform literei legii, să fie încărcate declaraţiile de avere şi de interese ale consilierilor judeţeni, pentru anul fiscal încheiat. Redacţia cotidianului ZIUA de Constanţa va prezenta, pe rând, averea şi interesele declarate de aleşii judeţeni.
Consilierul Niculae Peride este un ales judeţean cu state vechi în instituţia constănţeană. Profesorul universitar şi membrul PSD Niculae Peride a câştigat în instanţă, în urmă cu patru ani, un proces cu Agenţia Naţională de Integritate, obţinând astfel anularea unei amenzi de 500 de lei pe care o primise pentru că nu şi-ar fi depus la timp declaraţia de avere la universitate.

Proprietăţi şi dincolo de graniţe


Aşa cum reiese din declaraţia de avere, consilierul judeţean Niculae Peride deţine două terenuri: un teren agricol în Casimcea (Tulcea), dobândit prin moştenire de la socri, şi unul intravilan, în Techirghiol, dobândit prin donaţie, în 2007. Ambele terenuri sunt însă pe numele soţiei sale, Daniela Peride. În ceea ce priveşte clădirile, Peride deţine, fie pe numele său, fie pe cel al soţiei, patru apartamente în Constanţa, o garsonieră în Bucureşti, o casă cu teren în Constanţa, de 205 mp, un apartament în Varna (Bulgaria), în suprafaţă de 60 mp, precum şi o casă în Varna, dobândită în 2007, prin moştenire, în suprafaţă de 1.500 mp.

Consilierul nu deţine niciun autoturism sau alte bunuri mobile, nici bunuri sub formă de metale preţioase, bijuterii, obiecte de artă şi de cult, colecţii de artă şi numismatică, obiecte care fac parte din patrimoniul cultural naţional sau universal, a căror valoare însumată depăşeşte 5.000 de euro.
În rubrica „Active financiare“, consilierul judeţean declară un depozit la Credit Europe Bank SA, deschis în 2011, în valoare de 2.900 de lei, însă în declaraţia de anul trecut, la aceeaşi instituţie bancară mai era menţionat un alt depozit, de 4.700 de euro, care, în prezent, nu mai apare. Niculae Peride nu are plasamente şi investiţii directe, dar nici datorii.

Veniturile unui cadru universitar, pensionar şi demnitar


Niculae Peride este cadru universitar al Universităţii „Ovidius“ din Constanţa. Pentru activităţi didactice şi de cercetare a încasat, în anul fiscal precedent completării declaraţiei de avere, un venit anual de 25.633 de lei. Suma este destul de mică, dacă ne gândim că în anul 2012 venitul declarat din această sursă era de 93.447 de lei, iar în 2013, de 41.856 de lei. Mai este menţionat un venit din activităţi independente, de 27.683 de lei, pentru consultanţă, oferită în cadrul aceleiaşi instituţii. Nu în ultimul rând, indemnizaţia de consilier judeţean a lui Peride este de 8.670 de lei, iar din pensie a acumulat, în anul anterior completării declaraţiei, 33.000 de lei.
Niculae Peride a realizat venituri şi în urma cedării folosinţei bunurilor pe care le deţine. Astfel, pentru închirierea casei din Varna, el a încasat 60.000 de lei, iar pentru un apartament cu două camere în Constanţa - 850 de lei. Soţia sa a obţinut, prin închirierea casei din Varna, 20.000 de lei, iar prin cea a apartamentului de două camere din Constanţa - 850 de lei. De asemenea, soţia sa a contribuit la rotunjirea veniturilor familiei cu suma 17.000 de lei, din pensie.

Multiple interese


Conform declaraţiei de interese, Niculae Peride este asociat în SC Gropper SRL, în P&B Turism SRL, precum şi în SC CTTC SRL, valoarea totală a părţilor sociale fiind de 9.666,5 (monedă neprecizată, probabil lei). La secţiunea „Contracte“, Niculae Peride figurează ca participant în cadrul unui proiect atribuit prin competiţie, desfăşurat între Universitatea „Dunărea de Jos“ din Galaţi şi Universitatea „Ovidius“ din Constanţa, în perioada Iulie 2012 - iunie 2016. Valoarea totală a proiectului este de 2.000.000 de lei, din care Universităţii „Ovidius“, ca partener, i-a revenit suma de 400.000 de lei. De asemenea, tot în declaraţia de interese apare o încredinţare directă a unui contract de consultanţă din partea Universităţii „Ovidius“ pentru perioada februarie - decembrie 2013, a cărui valoare menţionată este de 52.250 de lei. Niculae Peride este, de asemenea, membru al Asociaţiei Române de Tensometrie şi membru în Comitetul executiv al Organizaţiei Judeţene a PSD Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii