Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:11 15 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noile declaraţii de avere ale aleşilor din CJC Incredibila avere a administratorului neremunerat Cornel Panait (documente)

ro

29 Jul, 2014 00:00 2113 Marime text
Aleşii locali, demnitarii, persoanele cu funcţii de conducere şi control, dar şi funcţionarii publici aveau obligaţia ca, până la data de 15 iunie, să îşi depună sau să îşi actualizeze declaraţiile de avere aferente anului 2013. Pe site-ul Consiliului Judeţean Constanţa (CJC) au fost publicate, conform legii, declaraţiile de avere şi de interese ale aleşilor judeţeni, aferente anului fiscal încheiat. Redacţia cotidianului ZIUA de Constanţa va prezenta în fiecare zi averea şi interesele declarate de aleşii judeţeni.

Cinci terenuri, cinci apartamente

Potrivit declaraţiei de avere disponibile pe site-ul Consiliului Judeţean Constanţa, Cornel Panait, prorectorul Universităţii Maritime Constanţa (UMC), deţine cinci terenuri: trei intravilane - unul în Năvodari (1.500 de metri pătraţi), unul în Agigea (225 de metri pătraţi) şi unul în Palazu Mare (500 de metri pătraţi), dar şi două terenuri agricole în comuna Crucea, în suprafaţă de 115.000, respectiv 120.000 de metri pătraţi.
La Capitolul „Clădiri“, în declaraţia de avere a consilierului judeţean figurează cinci apartamente, trei case de locuit, dar şi o casă de vacanţă. Două dintre apartamente se află în Constanţa, alte două în Bucureşti şi unul în Azuga. Casele de locuit se află în Constanţa (în suprafaţă de 41, respectiv 1231,40 mp), dar şi în Agigea, aceasta din urmă având o suprafaţă de 642,69 mp.
Panait nu deţine autoturisme, nici alte bunuri mobile. El nu are nici bunuri sub formă de metale preţioase, bijuterii, obiecte de artă şi de cult, colecţii de artă şi numismatică, obiecte care fac parte din patrimoniul cultural naţional sau universal, a căror valoare însumată depăşeşte 5.000 de euro.

Depozite bancare de sute de mii de lei

În rubrica „Active financiare“ a consilierului judeţean figurează, pe numele său, patru depozite bancare, două conturi curente card, precum şi un cont de investiţii, însumând 485.728 de lei, 11.130 de euro şi 72.062 de dolari. Soţia sa, Gabriela Panait, are două conturi curente la bancă, două depozite bancare şi tot atâtea fonduri de investiţie sau echivalente. Ca şi în cazul soţului său, acestea sunt în lei şi valută, respectiv 327.920 de lei, 10.742 de euro şi 31.145 de dolari americani.
De menţionat că prorectorul UMC deţine acţiuni sau părţi sociale la SC GAAD Invest International SRL Constanţa, SC GAAD Industrial SRL Constanţa, SC Fruleco SRL Poiana, SC Comvex SA Constanţa. Totodată, el are şi împrumuturi acordate în nume personal către SC Alp Intertrade SRL Constanţa, SC Fruleco SRL Constanta, iar la SC GAAD Invest International SRL Constanţa are împrumuturi acordate atât el, cât şi soţia. Consilierul judeţean nu are însă nicio datorie.

Veniturile şi interesele unui profesor universitar

Cât despre venituri, Cornel Panait a încasat, potrivit declaraţiei de avere, în calitate de prorector al UMC, un venit anual de 261.981 de lei, iar în cea de preşedinte al Fundaţiei Universitare „Black Sea Foundation“, 15.876 de lei. Ca membru în Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale Administraţia Canalelor Navigabile SA Constanţa, raportează un venit de 51.854 de lei, în timp ce indemnizaţia de consilier judeţean se ridică la suma de 8.146 de lei.
De asemenea, alesul judeţean a obţinut şi venituri din cedarea folosinţei bunurilor. Mai exact, din închirierea unui spaţiu către Banca Patria Credit, Panait a realizat un venit de 39.941 de lei. Acestuia i se adaugă un venit realizat în urma închirierii unui spaţiu către SC GAAD Invest International SRL Constanţa, în valoare de 2.000 de lei. De asemenea, consilierul judeţean USL a încasat sume de bani pentru închirierea a două apartamente, pentru care a primit 4.250 de lei. Soţia sa a realizat şi ea venituri egale din aceste activităţi plus 13.428 de lei din activităţi agricole şi 5.360 de lei din arendă.

Administrator fără remuneraţie

Aşa cum se arată în declaraţia de interese, Cornel Panait este asociat în SC GAAD Invest International SRL Constanţa, în SC GAAD Industrial SRL Constanţa, în SC Fruleco SRL, precum şi în SC Comvex SA Constanţa. În cazul a trei dintre aceste societăţi, şi anume SC GAAD Invest International SRL Constanţa, SC GAAD Industrial SRL Constanţa şi Fruleco SRL Poiana, este administrator. „Fără remunerare“, se precizează în declaraţia de interese. Tot aici este menţionată şi existenţa unui contract de tipul celor „de asistenţă juridică, consultanţă şi civile, obţinute sau aflate în derulare în timpul exercitării funcţiilor, mandatelor sau demnităţilor publice finanţate de la bugetul de stat, local şi din fonduri externe ori încheiate cu societăţi comerciale cu capital de stat sau unde statul este acţionar majoritar/minoritar“, încheiat între CJC şi CN ACN Constanţa, unde, în dreptul rubricii „Tipul contractului“, sunt menţionate „venituri din salarii în afara funcţiei de bază“.

Ti-a placut articolul?

Comentarii