Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:59 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noile declaraţii de avere ale aleşilor din CJC Cu un venit din două salarii, Adrian Doru Sponte se plimbă cu şalupa (documente)

ro

05 Jul, 2014 00:00 3083 Marime text


Aleşii locali, demnitarii, persoanele cu funcţii de conducere şi control, dar şi funcţionarii publici aveau obligaţia ca, până la data de 15 iunie, să îşi depună sau să îşi actualizeze declaraţiile de avere aferente anului 2013.
Pe site-ul Consiliului Judeţean Constanţa au început, conform literei legii, să fie publicate declaraţiile de avere şi de interese ale aleşilor judeţeni, aferente anului fiscal încheiat. Redacţia cotidianului ZIUA de Constanţa va prezenta în fiecare zi averea şi interesele declarate de aleşii judeţeni.

Consilierul democrat-liberal Adrian Doru Sponte deţine un teren de 500 mp, cumpărat în anul 2013, în Năvodari, suprafaţă pe care, în declaraţiile anterioare, o menţiona ca fiindu-i încredinţată în concesiune încă din anul 2003. Tot în oraşul Năvodari, alesul judeţean deţine şi un apartament, în suprafaţă de 76 mp, achiziţionat, de asemenea, în 2013. În declaraţiile de avere anterioare, democrat-liberalul preciza că deţine o casă de locuit în construcţie, pe care însă a vândut-o familiei Ionescu, în septembrie anul trecut, contra sumei de 44.000 de lei, cu precizarea că bunul înstrăinat se afla la stadiul de subsol-fundaţie.
În acelaşi document completat pe 13 iunie 2014, consilierul judeţean menţionează şi că deţine două autoturisme Mercedes, achiziţionate în 2001, respectiv 2009, o ambarcaţiune Jeanneau (2008), dar şi o remorcă (peridoc) din 2008.

În declaraţia de avere mai sunt menţionate două depozite bancare sau echivalente, unul în sumă de 9.524,31 de lei şi altul de 5.106,99 de euro. De asemenea, Sponte are în bancă şi două conturi curente sau echivalente în lei, unul deschis în 2011, cu un sold la zi de 30 de lei, iar altul în 2012, de 6.777 de lei.
Alesul nu deţine bijuterii, cadouri sau obiecte de artă şi nu are nici datorii. A câştigat în anul fiscal anterior completării declaraţiei de avere doar 7.012 lei ca director comercial al SC Sagena Design SRL şi 8.670 de lei din indemnizaţia de consilier judeţean.

La capitolul interese, a notat faptul că deţine 2.568 de acţiuni la SC Compania de Remorcare Maritimă Coremar SA, precum şi calitatea de director comercial la Sagena Design SRL. De asemenea, el menţionează şi funcţiile din PDL: vicepreşedinte al Biroului Permanent Judeţean Constanţa şi vicepreşedinte al Biroului Permanent Local Năvodari.

În secţiunea documente, puteţi consulta declaraţiile de avere şi de interese ale consilierului judeţean Adrian Doru Sponte.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii