Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:06 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicuşor despre medicii veniţi de la Floreasca, în frunte cu inculpatul Şerban din dosarul retrocedărilor - „Sunt meseriaşi oamenii" (document)

ro

24 Jan, 2012 20:00 3366 Marime text
cjc_nicusor_constantinescu.jpgPe www.ziuadeconstanta.ro puteţi vedea contractul de împrumut pe care CJC l-a semnat cu CEC

Consiliul Judeţean a aprobat în şedinţa de ieri contractarea unui împrumut intern în valoare de 6.700.000 de euro pentru achiziţia de echipamente şi aparatură medicală necesare funcţionării Secţiei de Ortopedie, Traumatologie şi Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Preşedintele CJC, Nicuşor Daniel Constantinescu, a explicat că şedinţa extraordinară a fost necesară pentru că Ministerul de Finanţe a cerut adoptarea unei hotărâri, în ciuda faptului că deja aleşii judeţeni îi dăduseră mandat pentru împrumuturi în limita legală de 30%.
Aşa cum a spus Constantinescu, împrumutul a fost făcut la CEC în condiţii foarte avantajoase pentru CJC. „Sănătatea este mai importantă ca orice", a menţionat preşedintele Consiliului. Nicuşor a menţionat că există planuri mari pentru Spitalul Judeţean, cum ar fi crearea unei secţii de cardiologie intervenţională în cadrul Unităţii de Primire Urgenţe, pentru care va fi adusă o echipă de medici din Timişoara, dar şi modernizarea Secţiei de Oncologie, pentru a se putea trata în Constanţa cazuri care până acum erau trimise în Turcia. Şeful CJC a amintit de o investiţie făcută în 2008 la Clinica de Chirurgie Cardiovasculară, pentru care a fost adus „cel mai bun medic specialist din România, Marius Militaru". PSD-istul Nicuşor a uitat să amintească faptul că, în 2008, şef de secţie a fost adus profesorul Mircea Pătruţ, cel care, de altfel, a fost pus să candideze din partea Partidului Social Democrat pentru un loc în Parlament. Poate că renovarea Secţiei de Ortopedie este o cauză nobilă, însă nu s-a discutat şi substratul proiectului devenit Hotărâre de Consiliu Judeţean în urma votului unanim de ieri. Aproape 7 milioane de euro împrumutaţi pe 20 de ani.

„O să fie foarte bine"

Aşa cum ZIUA de Constanţa v-a mai informat, încă din vara anului trecut se aude că şef peste Secţia de Ortopedie a SCJU va fi un anume Alexandru-Octavian Şerban. Acum, acest fapt se adevereşte. O echipă de medici de la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, în frunte cu Alexandru-Octavian Şerban, va intra în pâine la Judeţeanul constănţean. Informaţia a fost confirmată de Cătălin Grasa, directorul medical al spitalului. „Da, s-au purtat discuţii. Vor începe din martie, atunci când va fi gata secţia. Sunt mai mulţi medici, printre care şi Alexandru-Octavian Şerban. Acesta va fi, cel mai probabil, şef de secţie interimar", a declarat Grasa. Dr. Alexandru-Octavian Şerban este medic primar ortoped la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca din capitală şi inculpat în dosarul retrocedărilor pentru complicitate la infracţiuni asimilate şi în legătură directă cu infracţiuni de corupţie, alături de primarul Radu Mazăre şi de preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu, „tartor" peste SCJU după ce CJC-ul a luat în administrare spitalul de la Ministerul Sănătăţii. Şerban este cel care i-a vândut teren retrocedat viceprimarului Decebal Făgădău în zona Compozitorilor din Constanţa. Vecini cu vicele în Compozitorilor (clienţi ai lui Şerban) sunt, printre alţii, Ionuţ şi Elena Toma, Mircea Taiss, judecătorul Curţii de Apel Marius-Cristian Epure şi Mihaela-Elvira Chiriac. Medicul se mai află şi pe lista expropriaţilor pentru Autostrada Cernavodă - Constanţa, având în zona Cumpăna, împreună cu soţia sa, Rodica, patru loturi însumând 6.332 mp. Pe numele ortopedului au mai apărut şi câteva proiecte imobiliare, evident pe terenuri retrocedate: un bloc cu 25 de etaje la intersecţia străzii Traian cu bulevardul Marinarilor şi un imobil cu patru etaje în Faleză Nord. De asemenea, Five Holding, societate administrată de Gheorghe Oancea, intenţiona să dezvolte un cartier de blocuri în zona Halta Traian, pe un teren de 8.611,63 mp. Pământul fusese cumpărat de la Alexandru-Octavian Şerban şi de la soţia sa, Rodica, pentru 129.174,45 de euro. Aşa cum am mai spus, Alexandru-Octavian Şerban este inculpat în dosarul retrocedărilor, la capitolul „interpuşi cumpărători de terenuri", alături de Paraschiva Barbu şi Basarab Popa, pentru complicitate la infracţiuni asimilate şi în legătură directă cu infracţiuni de corupţie.
„Îi ştiu pe toţi medicii de acolo (n.r. de la Floreasca). Eu am fost internat în '97 la Floreasca. Am stat un an şi jumătate acolo. Îi ştiu pe toţi. O să fie foarte bine după ce vor veni aici. Sunt meseriaşi oamenii", a declarat Nicuşor Constantinescu atunci când a fost întrebat de când îl cunoaşte pe Alexandru-Octavian Şerban.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • mimi 11 Feb, 2012 03:31 pe langa meseriasii pentru care s-au scos posturi si pentru care nu exista 42 de angajati plecati ar trebui sa vedeti ca vin si cu 6 asistenti medicali meseriasi adica inca 42 de angajati plecati .... in total 84 de disponibilizari ........ in conditiile in care constanta are cel putin 4 scoli postliceale si o facultate de asistenti medicali iar in bucuresti la spitalul de copii marie curie sunt posturi libere si nu se inscrie nimeni la concurs ...... ce li s-a promis acestor asistenti? de ce sunt buni doar veneticii si ai tai nu mai sunt buni? si din toti cei minunati care vin cel putin unul nu e din sp floreasca ci de la policlinica titan
  • Doc 26 Jan, 2012 17:43 "Meseriasi"? Este vorba de zugravi, instalatori ? ce titluri universitare au? ce carti sau articole de importanta medicala au scris? ce interventii chirurgicala in premiera au efectuat? NIMIC!!De ce investitii pentru desfasurarea activitatii noii sectii de ortopedie? Pana acum si chiar si acum cum functioneaza sectia? inghesuita, cu paturi in minus, cu aparatura invechita si cu o singura sala de operatie. Dotarile si modernizarile se fac doar cand sunt adusii "meseriasii"; ceilalti, bastinasii se pot chinui inca, nu? Cum s-a dat examenul de ocupare a posturilor? unde a fost publicat? cine a facut parte din comisie? Examenul din toamna trecuta, publicat, pentru ca nu s-au inscris cei doriti a fost anulat ca "nu e gata sectia", acum este gata? Si de ce vin 6 doctori? s-a marit sectia? nu, are acelasi numar de paturi; atunci? si reportul de 1/7, adica 1 nou angajat pentru 7 angajati plecati nu se pune in practica si pentru "meseriasi"