Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:50 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nebănuita avere a consilierului judeţean Cornel Panait, prorectorul UMC (documente)

ro

03 Sep, 2012 01:00 13174 Marime text
avere_Cornel_Panait_01.jpgPe site-ul Consiliului Judeţean Constanţa (CJC) au fost publicate declaraţiile de avere şi de interese ale noilor consilieri judeţeni, aceia care vor lua, în mandatul 2012 - 2016, cele mai importante decizii pentru judeţ.

Cotidianul ZIUA de Constanţa va publica, în ordinea alfabetică a numelui de familie (aşa cum apar documentele şi pe site-ul CJC), declaraţiile de avere şi de interese ale tuturor consilierilor judeţeni, declaraţii care pot fi accesate pe site-ul www.ziuaconstanta.ro.

Cinci terenuri, cinci apartamente

Potrivit declaraţiei de avere disponibile pe site-ul Consiliului Judeţean Constanţa, consilierul USL Cornel Panait, prorectorul Universităţii Maritime Constanţa, deţine cinci terenuri: trei terenuri intravilane - unul în Năvodari (1.500 de metri pătraţi), unul în Agigea (225 de metri pătraţi) şi unul în Palazu Mare (500 de metri pătraţi) - şi două terenuri agricole, ambele în comuna Crucea, în suprafaţă de 115.000, respectiv 120.000 de metri pătraţi.

La Capitolul „Clădiri", în declaraţia de avere a consilierului judeţean figurează cinci apartamente, două case de locuit şi o casă de vacanţă. Este vorba despre două apartamente în Constanţa, două în Bucureşti şi unul în Azuga. Cele două case de locuit se află în Constanţa, iar casa de vacanţă, în suprafaţă de 642,69 metri pătraţi, în comuna Agigea.

Panait nu deţine autoturisme, nici alt gen de bunuri mobile. El nu are nici bunuri sub formă de metale preţioase, bijuterii, obiecte de artă şi de cult, colecţii de artă şi numismatică, obiecte care fac parte din patrimoniul cultural naţional sau universal, a căror valoare însumată depăşeşte 5.000 de euro.

15 depozite bancare

În rubrica „Active financiare" a consilierului judeţean figurează, pe numele său, 15 (!) depozite bancare şi trei conturi curente card la Alpha Bank Constanţa şi ING. Soţia sa, Gabriela Panait, are un un cont curent la ING, un card la aceeaşi bancă, precum şi şapte depozite bancare. Ca şi în cazul soţului său, acestea sunt în lei, dolari şi euro.

De menţionat este că prorectorul UMC are părţi sociale şi împrumuturi acordate în nume personal la SC G.A.A.D Invest International SRL Constanţa, SC G.A.A.D Industrial SRL Constanţa, SC Fruleco SRL Poiana, SC Comvex SA Constanţa şi SC Alp Intertrade SRL Constanţa.

Consilierul judeţean nu are datorii.

Venituri

avere_Cornel_Panait_02.jpg

Cât despre venituri, Cornel Panait a încasat, potrivit declaraţiei de avere, în calitate de rector al UMC, un venit anual de 361.522 (moneda nu e specificată).

Pentru închirierea unui spaţiu către Banca Patria Credit, Panait a realizat un venit de 38.141 de lei. Acestuia i se adaugă un venit realizat în urma închirierii unui spaţiu către SC G.A.A.D Invest Internaţional SRL Constanţa în valoare de 12.000 de lei. De asemenea, consilierul judeţean USL a încasat sume de bani pentru închirierea unor apartamente. Soţia sa a realizat şi ea venituri din aceste activităţi.

Cornel Panait a realizat venituri şi din investiţii. Astfel, din dobânzi el a încasat 61.800 de lei, iar din „dividende asociat 4,83%" la SC G.A.A.D Invest Internaţional SRL Constanţa - 27.050 de lei.

În acest capitol figurează şi soţia sa, cu venituri din dobânzi de 35.613 lei şi cu venituri din „dividende asociat 95,17%" la SC G.A.A.D Invest Internaţional SRL Constanţa de 531.840 de lei.

Nu în ultimul rând, în declaraţia de avere a consilierului judeţean figurează şi pensia soţiei sale, de 13.428 de lei.

Interese

Aşa cum se arată în declaraţia de interese, Cornel Panait este asociat în SC G.A.A.D Invest Internaţional SRL Constanţa, în SC G.A.A.D Industrial SRL Constanţa, în SC Fruleco SRL, precum şi în SC Comvex SA Constanţa.

În cazul a trei dintre aceste societăţi, şi anume SC G.A.A.D Invest Internaţional SRL Constanţa, SC G.A.A.D Industrial SRL Constanţa şi Fruleco SRL Poiana, este administrator. „Fără remunerare", se precizează în declaraţia de interese.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ioana 19 Sep, 2013 13:42 Si eu il stiu pe dl.Panait de f. multi ani, inainte sa fie profesor, a muncit toata viata lui, este f. capabil si serios! i-ati insirat averea, si? ce ati demonstrat? ca v-ati documentat? vorba lui "Alpha" averea asta nu a castigat-o la loto si nici din spagi! chiar stiu concret ca daca ai o problema in UMC, el te rezolva pe dreptate, nu cere nici o spaga NU II TREBUIE !!!
  • Alpha 03 Sep, 2012 17:03 Are experienta si ca profesor si ca afaceri. Averea de care pomeniti in articol nu a castigat-o la loto. Din motivul asta a fost dorit sa aiba responsabilitati in Universitate. Si a confirmat.