Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:05 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Municipalitatea a publicat raportul campaniei de primăvară 2018 „Curăţăm Constanţa noastră”! (documente)

ro

23 May, 2018 00:00 1983 Marime text
Peste 2.500 de constănțeni au participat la ediția de primăvară a campaniei „Curățăm Constanța noastră”, se arată în raportul publicat de municipalitate. Aproape 900 de tone de deșeuri au fost colectate în peste 40 de acțiuni de voluntariat.
Direcţia Poliţie Locală a aplicat 770 de sancţiuni, 368 de somaţii, iar cuantumul contravenţiilor se ridică la 293.700 lei. Neregulile constate care țin de curățenia și igiena zonelor publice, de dotările urbane și de îngrijirea imobilelor proprietate publică au fost înaintate către instituțiile și direcțiile de resort din cadrul Primăriei municipiului Constanța spre competentă soluționare. Au fost sancționați deținătorii de rețele de comunicații - fibră optică pentru bulevardele Aurel Vlaicu și Mamaia.
Au fost verificate starea de igienă și curățenie precum și documentațiile necesare funcționării pentru principalele piețe agroalimentare (Tomis III, Griviței, Cireșica).
 
Cea de-a şasea ediţie „Curățăm Constanța noastră“, iniţiată de Primăria Municipiului Constanţa s-a desfăşurat pe întreaga durată a lunii aprilie şi reprezintă una dintre cele mai ampleiniţiative de responsabilizare civică faţă de mediul înconjurător din oraşul Constanţa, la care s-au alăturat un număr considerabil de voluntari, atât agenţi economici, cât şi persoane fizice. Şi în acest an, campania și-a propus acțiuni concrete de ecologizare şi igienizare pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la importanța menținerii curățeniei spațiului public în orașul Constanța.

Activitățile acestei campanii au fost: degajarea gunoaielor, refacerea gardurilor, eliminarea de graffiti, refacerea firmelor luminoase, înlocuirea geamurilor şi vitrinelor deteriorate, curățare, igienizare și zugrăvire fațade și ziduri, curățare terenuri de frunze și crengi etc. Tot în cadrul campaniei „Curățăm Constanța noastră“ au fost plantați peste 200 de arbori, au fost reamenajate șase sensuri giratorii și au fost vopsiți, împreună cu operatorii din turism, 570 de stâlpi de iluminat public.
Primarul Constanţei, Decebal Făgădău, spune că această ediţie a campaniei a fost cea mai bună din cele organizate până în prezent. În această primăvară, chiar şi edilul Constanței a lăsat sacoul și pantofii și a îmbrăcat o bluză cu mesajul „Facem curat” și a strâns cot la cot cu voluntarii mizeria de pe plaja Modern.
 
În secţiunea „Documente” puteţi vizualiza integral raportul campaniei „Curățăm Constanța noastră”, ediţia de primăvară.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii