Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:18 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Municipalitatea a emis certificatele de urbanism pentru organizarea de șantier pentru reabilitarea străzii Ștefan cel Mare

ro

16 May, 2020 00:00 1930 Marime text

Primăria municipiului Constanța demarează proiectului „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța”.

În acest sens, municipalitatea a emis certificatul de urbanism nr.1679 din 14/05/2020 în vederea organizării de șantier pentru lucrările aferente proiectului :”Acces și mobilitate în zona centrală a municipiului Constanța”, autorizat cu autorizație de contruire nr. 1512/12.09.2019. Este vorba despre proiectul de reabilitare al străzii Ștefan cel Mare din municipiul Constanța.
Cel de-al doilea certificate de urbanism, nr.1680 14/05/2020 vizează zona Vraja Mării din municipiul Constanţa. Astfel se va organiza șantier pentru lucrările aferente obiectivului "Acces și mobilitate în zona central a municipiului Constanța " , autorizat cu autorizație de construire nr. 2012/07.11.2019.

Toate construcțiile sunt provizorii, au valabilitate doar pe perioada de execuție a lucrărilor de bază, urmând ca la finalizarea lucrărilor de bază să fie desființate iar terenul readus la starea initială.
Lucrările se realizează din fonduri europene nerambursabile prin Programul Operațional Regional (POR) gestionat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației în calitate de autoritate de management. Valoarea totală estimată a licitației este de  71.374. 333.05 lei.

Zona de intervenție a proiectului este alcătuită din:
Strada Ștefan cel Mare; Strada Mircea cel Bătrân;
Bulevardul Mamaia; Bulevardul Ferdinand; Strada Mihai Viteazu; Strada I. Ghe. Duca; Strada Atelierelor; Strada Ștefan Mihăileanu; Strada Cuza Vodă; Strada General Manu; Strada Răscoalei 1907; Strada Miron Costin; Strada Ion Lahovari și Strada Jupiter.

Durata contractului, a acordului-cadru sau a sistemului dinamic de achiziții este de 18 luni.
Obiectivul contractului este reducerea emisiilor de carbon în municipiu reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

 

Citește și:

Municipalitatea continuă proiectele de modernizare a tramei stradale din Constanța. Străzile Ștefan cel Mare, Mircea cel Bătrân și Mihai Viteazu vor intra în proces de reabilitare

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii