Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:06 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MTS nu a constatat nicio neregulă. Construcția sălii polivalente continuă! La fel și procesul de demolare a unor vestiare și anexe

ro

16 Jun, 2020 00:00 2254 Marime text
  • Municipalitatea susține că lucrările la viitoarea sală polivalentă merg mai departe
  • Primarul Decebal Făgădău a depus plângere penală împotriva ACS Metalul Constanța pentru acte false de proprietate asupra celor două corpuri de clădire, despre care primăria susține că sunt proprietatea lor
  • Biroul de presă al Primăriei susține că “în urma unor sesizări făcute de clubul Metalul, s-a purtat o corespondență între Ministerul Tineretului și Sportului și Primăria Constanța
  • Ministerul a cerut clarificări despre proiectul care se va realiza în baza de la Badea Cârțan iar primăria a răspuns cu celeritate

Reprezentanții clubului sportiv “Metalul” din Constanța susțin că municipalitatea ar fi fost notificată de Ministerul Tineretului și Sportului, în legătură cu lucrările de demolare a unor active amplasate pe amplasamentul obiectivului de investitii Sala sport Polivalenta 5000 locuri din zona Badea Cârțan.
Terenul pe care se doreşte a se face investiţia, respectiv demolarea, este situat în Constanţa, zona Badea Cârţan, bulevardul Aurel Vlaicu nr. 254, are o suprafaţă de 78.335 mp, conform extrasului de carte funciară pentru informare nr.208774 actualizat în 25.09.2019, cu număr cadastral 208774, înscris în cartea funciară UAT Constanţa, cu intabularea privitoare la dreptul de proprietate pe numele municipiului Constanţa nr.37133/18.06.2017, în baza HCL nr.109/2005, HCL nr.47/2006, HCL nr.75/2007.
Pe acest teren se va construi viitoarea parcare a viitoarei săli polivalente.
 


Primăria a purtat corespondență cu MTS : ”Nu există probleme. Lucrările continuă

Municipalitatea susține că lucrările la viitoarea sală polivalentă merg mai departe și amintește că conflictul dintre clubul sportive și primărie este de notorietate, pe rolul instanțelor, fiind mai multe procese în care cele două părți combat. Pe de altă parte, primarul Decebal Făgădău a depus plângere penală împotriva ACS Metalul Constanța pentru acte false de proprietate asupra celor două corpuri de clădire, despre care Primăria susține că sunt proprietatea lor.
Biroul de presă al Primăriei susține că “în urma unor sesizări făcute de clubul Metalul, s-a purtat o corespondență între Ministerul Tineretului și Sportului și Primăria Constanța. Ministerul a cerut clarificări despre proiectul care se va realiza în baza de la Badea Cârțan iar noi am răspuns cu celeritate”.


Proprietarul clubului Metalul susține în continuare că autorizația de demolare este un act ilegal

Proprietarul clubului, omul de afaceri, Valentin Surghie afirmă în continuare că “autorizația de demolare nr. 101 din data 18.10.2019 este un act ilegal, pentru că nu există nici un accident tehnic, calamitate naturală sau alt eveniment cu caracter excepțional care să justifice autorizația de desființare în regim de urgență a construcțiilor C1 și C2, clădiri care aparțin bazei sportive ACS Metalul Constanța. Primarul nu putea obține avizele necesare unei autorizații de desființare normale și legale cum procedează orice persoana fizică sau juridică din România și eliberat autorizație în regim de urgență, care se dovedește caz penal.

În HCL nr. 258/25.06.2019 s-a descris această intenție de expropriere, dar primarul a invocat faptul că nu va plăti exproprierea propusă chiar de el până când ACS Metalul Constanța nu dovedește ca este proprietar. Primarul a luat decizia de a nu finaliza exproprierea prin despăgubire, pretinzând ca ACS Metalul Constanța nu este proprietar pe clădirile C1 și C2, aparținând bazei sportive.
 

Lucrările la Polivalentă au început în luna mai

Vă reamintim, la sfârșitul lunii mai a.c., au început lucrările la Sala Polivalentă din Constanța. Sala Polivalentă din Constanța, amenajată în zona Badea Cârțan, un proiect de aproximativ 68 de milioane de lei.
Echipele de constructori au intrat cu utilajele pe teren pentru pregătirea suprafeței pe care va fi amplasată noua sală de sport ce va avea o capacitate de peste 5.000 de locuri.
Pe lângă Sala Polivalentă, aici vor fi amenajate spații de agrement cu multă verdeață.
Noua sală de sport va avea o capacitate de 5.000 de locuri (dintre care aproximativ 100 de locuri pentru persoanele cu dizabilități, 100 locuri pentru presă, 150 locuri VIP).
Obiectivul de investiții va beneficia de o sală de competiții care va fi omologată de forurile de specialitate pentru derularea de evenimente sportive de handbal, baschet sau volei de nivel național, dar și de nivel european și mondial.
Totodată proiectul noii săli polivalente include și spații dedicate sportivilor (sală de antrenament, sală de forță, sală de fitness, vestiare, cabinete medicale), spații dedicate presei (studiouri pentru transmisii radio-tv), spații dedicate publicului (cafenele, alimentație publică, grupuri sanitare), dar și spații administrative și de agrement.


Citește și:

Făgădău a făcut plângere penală și decis să nu finalizeze exproprierea prin despăgubire a ACS Metalul Constanța. Magistrații au admis apelul și expertiza tehnică depusă de club (document)

Judecătorii Tribunalului Constanța au de soluționat dosarul Asociaţiei Club Sportiv Metalul. Încep lucrările la Sala Polivalentă de la Constanța

Constanța Se cere anularea hotărârii privind procedurile de expropriere pentru sala polivalentă. Urmează primul termen în apel

Tribunalul Constanţa s-a pronunţat! Este vizată procedura de expropriere pentru construirea Sălii Polivalente

Sala Polivalentă bate pasul pe loc de șase luni. Decebal Făgădău, plângere penală împotriva Asociației Club Sportiv Metalul

Primăria Constanţa demolează activele aflate pe amplasamentul viitoarei Săli Polivalente
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii