Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:31 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Moş Nicolae dă startul sărbătorilor de iarnă, la Peştera Spectacolul luminilor de Crăciun va fi completat de colindele lui Fuego (galerie foto)

ro

03 Dec, 2014 00:00 6506 Marime text
Un veritabil spectacol de lumini şi culoare va cuprinde, sâmbătă, comuna Peştera.

După ziua în care Moş Nicolae va umple ghetuţele copiilor, localitatea va începe să strălucească mai frumos decât în anii trecuţi, promite primarul Valentin Vrabie. Aşa cum ne-a obişnuit în fiecare an, şeful administraţiei publice locale, şi anul acesta, comuna Peştera devine, în ajunul sărbătorilor de iarnă, unul dintre principalele puncte de atracţie ale judeţului, un loc de basm unde oameni din toată Constanţa vin să surprindă adevărata emoţie a sărbătorilor de iarnă. Surprizele sunt nenumărate şi anul acesta. O feerie de lumini şi culori vă îmbrăca localitatea începând de sâmbătă, 6 decembrie. Primarul localităţii promite că, anul acesta, sărbătorile de la Peştera vor fi cu mult peste aşteptări.

Fuego va împodobi bradul la Peştera

„Pentru că ne place să credem că este deja o frumoasă tradiţie pentru comuna Peştera, Moş Nicolae vesteşte, şi anul acesta, începutul sărbătorilor de iarnă. Şi vine cu tolba plină de surprize special pregătite pentru a creiona atmosfera de basm specifică acestor sărbători“, spune primarul Valentin Vrabie despre surprizele pregătite pentru sâmbătă. „Dacă, în anii trecuţi, ne-au încântat cu prezenţa Ştefan Hruşcă - care chiar şi-a sărbătorit ziua de naştere alături de noi - Aurel Moldoveanu, grupul etno Crăiţele sau Provincialii, de data aceasta avem o altă surpriză. Îndrăgitul artist Fuego ne va încânta cu vocea sa caldă şi va aduce sărbătoarea Naşterii Domnului mai aproape de sufletele noastre prin colindele sale“, a declarat gospodarul-şef al comunei Peştera, dezvăluind o mică parte din surprizele pregătite.

Peste 5.000 de oameni sunt aşteptaţi, sâmbătă, la Peştera



Lumina festivă, parcul desprins parcă din povestea Crăiesei Zăpezii şi spiritul sărbătorilor de iarnă nu-i vor părăsi pe localnici până la data de 7 ianuarie.  Sâmbătă după-amiază, localnicii, precum şi cetăţeni din întreg judeţul sunt aşteptaţi să participe la festivitatea de aprindere a luminilor de poveste. Însă ce ar fi ghirlandele luminoase şi brazii împodobiţi fără colinde? „Anul acesta, am pregătit un moment special pentru locuitorii din Peştera şi pentru toţi oamenii din judeţul Constanţa, şi nu numai, care vor să fie alături de noi într-un moment cu totul aparte. Avem şi mai multe ghirlande luminoase, şi mai mulţi brazi împodobiţi şi mult mai multe surprize. Dar nu voi da mai multe detalii, trebuie ca fiecare să vadă cu propriii ochi pentru a se convinge de ceea ce spun“, a afirmat primarul Valentin Vrabie. Pentru aprinderea beculeţelor de Crăciun, localnicii se vor îndrepta spre parcul din centrul comunei. Acest moment mult aşteptat va avea loc la ora 17.30. La inaugurarea sărbătorilor de iarnă sunt aşteptaţi, potrivit primarului Valentin Vrabie, aproximativ 5.000 de oameni.

„Fiecare sfârşit de săptămâna va fi altceva, va avea loc câte un spectacol“

„Prin acest eveniment, încercăm să aducem în sufletul tuturor o bucurie, în ajunul sărbătorilor. Poate că mulţi le văd ca pe lucruri materiale, dar să ştiţi că bucuria din ochii copiilor care sunt fermecaţi de ceea ce găsesc în prag de sărbători la Peştera este nepreţuită“, a precizat primarul Valentin Vrabie. Acesta a explicat şi că, până când se vor strânge luminiţele de sărbătoare, în fiecare sâmbătă după-amiază, cei care vor poposi în parcul de basm de la Peştera vor avea parte de spectacole. „În fiecare sfârşit de săptămână va fi altceva, alt spectacol, alte surprize. Va fi ca la teatru“, afirmă Valentin Vrabie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii