Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:58 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Modificări. Proiectele privind achiziţia de autobuze electrice, din nou pe masa aleşilor locali constănţeni (documente)

ro

21 Feb, 2019 00:00 2259 Marime text
Aleşii locali municipali vor aproba în şedinţa din această lună modificarea şi completarea HCL nr. 267/2018 - de aprobare a participării, a indicatorilor tehnico-economici, a cheltuielilor legate de proiect, precum şi de aprobare a Acordului de parteneriat şi a Protocolului de asociere privind realizarea în comun a „Achiziţiei de mijloace de transport public - autobuze electrice cu lungimea de 12 m, respectiv 10 m”.
 
Primăria doreşte achiziţionarea de către MDRAP, în numele UAT Municipiul Constanţa, a 21 de autobuze electrice (AbE12S) cu lungimea de 10 m, a cinci staţii de încărcare rapidă (SIR), a 20 de staţii de încărcare lentă (SiL), în cuantum de 48.408.223,95 de lei cu TVA. Contribuţia proprie în proiect a UAT Municipiul Constanţa reprezintă contribuţia de minimum 2% din valoarea eligibilă aferentă tuturor activităţilor proprii din proiect, în cuantum de 1.314.678,36 de lei.
 
Se aprobă contribuţia proprie în proiect a UAT Municipiul Constanta, reprezentând contribuţia de minimum 2% din valoarea eligibilă aferentă tuturor activităţilor proprii din proiect, în cuantum de 968.164,48 de lei. Se aprobă valoarea neeligibilă aferentă cheltuielilor eligibile în cuantum de 7.980.000,00 de lei şi achitarea eventualelor cheltuieli neeligibile corespunzătoare investiţiilor aferente UAT Municipiul Constanţa în cadrul proiectului „Achiziţie de mijloace de transport public - autobuze electrice cu lungimea de 10 m”.
 
Totodată, acordul de parteneriat votat de aleşii locali reprezenta etapa preliminară în vederea încheierii între Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, ca lider de parteneriat, şi UAT Municipiul Constanţa, partener, a parteneriatului, în scopul pregătirii şi implementării în comun a proiectelor de „Achiziţie de mijloace de transport public - autobuze electrice cu lungimea de 10 m, respectiv 12 m”.

Municipalitatea vrea să achiziţioneze 20 de autobuze electrice (AbE1OS) cu lungimea de 12 m, cinci staţii de încărcare rapidă (SiR), 21 de staţii de încărcare lentă (SiL), în cuantum de 56.388.223,95 de lei cu TVA.
Contribuţia proprie în proiect a UAT Municipiul Constanţa, reprezentând contribuţia de minimum 2% din valoarea eligibilă aferentă tuturor activităţilor proprii din proiect, este în cuantum de 1.127.764,48 de lei.
Se aprobă valoarea TVA neeligibilă aferentă cheltuielilor eligibile în cuantum de 9.500.000,00 de lei în achitarea eventualelor cheltuieli neeligibile corespunzătoare investiţiilor aferente UAT Municipiul Constanţa în cadrul proiectului „Achiziţie de mijloace de transport public - autobuze electrice cu lungimea de 12 m%”.
 
Totodată, în documente se precizează că liderul de parteneriat va asigura cuprinderea în bugetul propriu a creditelor de angajament şi a creditelor bugetare aferente eligibile pentru activităţile proprii incluse în proiect în conformitate cu art. 6 alin. (1) şi art. 8 alin. (1), din OUG nr. 40/2015, cu modificările şi completările ulterioare. Partenerii vor asigura cuprinderea în bugetul propriu a creditelor de angajament şi a creditelor bugetare aferente valorii eligibile pentru activităţile proprii incluse în proiect, în conformitate cu art. 7, alin. (1) şi art. 8 alin. (1), din OUG nr. 40/2015, cu modificările şi completările ulterioare.
 
Rata cofinanţării publice suportate de către MDRAP, în calitate de lider de parteneriat, de la bugetul de stat este de minimum 15% din valoarea eligibilă aferentă activităţilor proprii incluse în proiect, conform Acordului de parteneriat. În ceea ce priveşte cheltuielile eligibile ale partenerilor reprezentaţi de unităţi administrativ-teritoriale, cofinanţarea proprie a fiecărui partener este de minimum 2% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente activităţilor proprii din proiect, conform acordului de parteneriat.

În secţiunea „Documente” puteţi consulta proiectele de HCLM care vor intra la vot în şedinţa din luna februarie, dar şi contractul încheiat între Primăria Constanţa şi Ministerul Dezvoltării privind achiziţia de autobuze electrice.
 
Citeşte şi:
 
Anul acesta, MDRAP organizează licitaţia Achiziţia autobuzelor electrice pentru municipiul Constanţa, din nou la mapa aleşilor locali! (document)

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii