Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:19 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Vasile Cepoi şi preşedintele CJC au tăiat panglica Secţiei de Oncologie (Galerie foto)

ro

18 May, 2012 00:00 2253 Marime text
oncologie-oncologie1.jpgÎn prezenţa ministrului Sănătăţii, Vasile Cepoi, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa a inaugurat ieri noua Secţie de Oncologie, a cărei reabilitare a costat două milioane de euro.

Ieri, în jurul prânzului, toţi directorii din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa, în frunte cu preşedintele Nicuşor Constantinescu şi cu primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, au „umplut" curtea unităţii sanitare în aşteptarea ministrului Vasile Cepoi. De la inaugurare nu au lipsit nici parlamentarii PSD ai Constanţei: senatorul Alexandru Mazăre, senatorul Nicolae Moga, precum şi deputaţii Manuela Mitrea, Eduard Martin şi Cristina Dumitrache. Printre invitaţi s-a numărat şi subprefectul judeţului, Aidun Curt-Mola. În aşteptarea ministrului Vasile Cepoi, invitaţii s-au pupat, au socializat şi au stat cuminţi la poze. Inaugurarea Secţiei de Oncologie a început cu o slujbă religioasă, oficializată de Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie. „Mă bucur că asist la inaugurarea Secţiei de Oncologie, care este atât de necesară bolnavilor. Vreau să spun că voi sprijini în continuare iniţiativele CJC în domeniul sanitar", a declarat ministrul Cepoi. La rândul său, managerul unităţii sanitare, Dănuţ Căpăţînă, a ţinut să precizeze că sănătatea a intrat într-o zonă a normalităţii. „Cred că proiectele din domeniul sănătăţii trebuie să fie comune: şi ale autorităţilor locali, şi ale celor centrale. Sper şi cred acest lucru, deoarece ministrul Cepoi este o persoană calificată pentru acest post. De asemenea, cu spijinul preşedintelui CJC, Nicuşor Constantinescu, Constanţa va avea cea mai modernă Secţie de Radioterapie din sud-estul Europei", a menţionat dr. Dănuţ Căpăţînă. Primarul Radu Mazăre a precizat, la rândul său, că meritul de a avea secţii renovate şi moderne în spital îi aparţine în totalitate preşedintelui CJC, Nicuşor Constantinescu, care s-a zbătut şi a adus nu numai bani ca să finanţeze secţiile, dar a adus şi o mulţime de medici de valoare din Bucureşti. „Este un pariu pe care l-am făcut de multă vreme cu spitalele şi sistemul sanitar din Constanţa, dar, din păcate, întotdeauna am fost opriţi. Cu toate acestea, încet - încet, tot vom reuşi să terminăm spitalul", a subliniat Mazăre. După multe laude şi discursuri, panglica Secţiei de Oncologie a fost tăiată de ministrul Vasile Cepoi, de preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu, şi de managerul Spitalului Judeţean, Dănuţ Căpăţînă. Şefa Secţiei de Oncologie, dr. Dana Pleş, i-a prezentat ministrului Cepoi secţia renovată şi dotată cu mobilier, care provine dintr-o donaţie făcută de SC RAJA Constanţa. Ministrul s-a arătat încântat de noua faţă a Secţiei de Oncologie, care este una dintre cele mai moderne din ţară. Reamintim că secţia de Oncologie a fost complet renovată şi va oferi condiţii deosebite pacienţilor. Noua secţie va avea 25 de paturi şi le va asigura bolnavilor oncologici atât tratamentul de care au nevoie, cât şi o monitorizare permanentă a stării lor de sănătate. Secţia a fost reabilitată şi modernizată cu fonduri exclusiv de la Ministerul Sănătăţii. Mobilierul a fost asigurat, sub formă de sponsorizare, de SC RAJA SA Constanţa.

oncologie-oncologie2.jpgMai mult, Oncologia a fost relocată în apropierea laboratorului de cobaltoterapie, pentru a uşura accesul pacienţilor la terapia specifică. De asemenea, pentru a veni în ajutorul pacienţilor care suferă de afecţiuni oncologice, managerul unităţii sanitare, Dănuţ Căpăţînă, a precizată că la Spitalul Judeţean va fi construit, cu ajutorul Consiliului Judeţean Constanţa, unul dintre cele mai moderne centre de radioterapie din ţară. Valoarea viitorului centru se ridică la 10 milioane de euro. Inaugurarea Secţiei de Oncologie vine după cea a Clinicii de Ortopedie şi Traumatologie Medicală, una dintre cele mai moderne clinici din ţară şi din Europa, proiect realizat cu sprijinul Consiliului Judeţean Constanţa. Oficialul de la Bucureşti a vizitat şi Clinica de Ortopedie şi Traumatologie reabilitată şi modernizată din banii CJC.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Mihai 18 May, 2012 11:28 Felicitari!