Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:20 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice cere ajutor în pregătirea proiectelor Asistenţa tehnică pentru prevenirea inundaţiilor în localitatea Babadag, de aproape un milion şapte sute de lei

ro

14 Apr, 2014 00:00 1682 Marime text
Firmele interesate să încheie un contract de prestare servicii cu Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice, în valoare de aproape două milioane de lei, pentru efectuarea asistenţei tehnice pentru pregătire de proiecte pe axa prioritară 5, pot depune cereri de documente, pentru caietul de sarcini sau pentru acces la documente până pe 19 mai. Ofertele sau solicitările de participare, precum şi alte informaţii se pot obţine de la sediul ministerului de resort din Bucureşti, bulevardul Libertăţii nr.12, sector 5. Termenul de depunere a ofertelor este data de 26 mai, ora 16.00, iar deschiderea acestora va avea loc pe 27 mai, ora 18.00.

Potrivit anunţului de participare publicat recent pe SEAP, autoritatea contractantă Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice pune la bătaie peste 1.700.000 de lei pentru prestarea de servicii de asistenţă tehnică în vederea pregătirii de proiecte, axa prioritară 5 - Implementarea structurii adecvate de prevenire a riscurilor naturale în zonele cele mai expuse la risc - Domeniul major de intervenţie 1 - Protecţia împotriva inundaţiilor - „Apărarea împotriva inundaţiilor a localităţii Babadag, judeţul Tulcea”. Locul principal de prestare a serviciilor este la sediul beneficiarului - Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, strada Mircea cel Bătrân nr.127. Câştigătorii licitaţiei, adică cei care vor oferi preţul cel mai scăzut, vor efectua servicii de arhitectură, de inginerie şi servicii integrate de inginerie, de amenajare urbana şi arhitectură peisagistică, servicii conexe de consultanţă ştiinţifică şi tehnică, precum şi servicii de testare şi analiză tehnică. Durata contractului va fi de opt luni, de la data atribuirii.

Activităţile specifice pe care le va realiza prestatorul în cadrul contractului de asistenţă tehnică, potrivit caietului de sarcini, sunt aplicaţia de finanţare şi documentaţiile de atribuire. Aplicaţia de finanţare cuprinde: studii de teren, analiza economică cost-beneficiu, analiza instituţională, evaluarea impactului de mediu inclusiv Studiul de impact - Actualizarea studiului de fezabilitate şi realizarea unui plan de măsuri privind punerea în operă a unor lucrări de combatere a eroziunii solului de către autorităţile competente într-o etapă ulterioară, documentaţiile pentru obţinerea Certificatului de Urbanism şi a avizelor solicitate prin acestea, documentaţiile pentru intabularea terenurilor, strategia de achiziţii şi cererea de finanţare. Documentaţiile de atribuire a contractelor de prestări servicii/ lucrări/ furnizare echipamente cuprind: documentaţia pentru atribuirea contractelor de servicii, a contractului de proiectare-execuţie lucrări - PT, CS+Pth, DDE, instrucţiuni de exploatare, întreţinere şi execuţie lucrări, precum şi documentaţia de atribuire a serviciilor de consultanţă şi asistenţă tehnică din partea dirigintelui de şantier. Procentul de cheltuieli diverse şi neprevăzute este de 15,51% din valoarea estimată a serviciilor, respectiv 239.709 lei, fără TVA.

Indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Apărarea împotriva inundaţiilor a localităţii Babadag, judeţul Tulcea” au fost aprobaţi prin HG nr. 431 /2011 privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru 10 obiective de investiţii prioritare din infrastructura de mediu şi gospodărire a apelor, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 309 din 5 mai 2011. Necesitatea lucrărilor în zonă se datorează următoarelor cauze: lipsa lucrărilor hidrotehnice specifice amenajării torenţilor şi combaterii eroziunii solului pe afluenţii pârâului Tăbana; lipsa de apărare împotriva inundaţiilor a oraşului Babadag, a obiectivelor social-economice, a DN 22 Tulcea - Babadag etc, precum şi lipsa de apărare împotriva inundaţiilor a suprafeţelor agricole care sunt insuficiente şi care în proporţie ridicată (70%) sunt situate în zone inundabile.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii