Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:09 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Educaţiei trimite bani pentru grădiniţele din judeţ

ro

07 Mar, 2012 02:56 2251 Marime text
Cinci localităţi din judeţ vor primi fonduri de la Ministerul Educaţiei pentru realizarea sau, după caz, reabilitarea de grădiniţe

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS), prin Unitatea de Management al Proiectelor pentru Modernizarea Reţelei Şcolare şi Universitare (UMPMRSU), implementează Proiectul privind Reforma Educaţiei Timpurii, proiect cofinanţat prin împrumut de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei şi cu contribuţia Guvernului României. În cadrul programului se au în vedere reabilitarea, consolidarea, extinderea, executarea de reparaţii capitale, construcţii noi şi dotarea cu mobilier a grădiniţelor cu program normal şi a grădiniţelor cu program prelungit din mai multe judeţe din ţară. Pentru Constanţa urmează să primească bani în cadrul acestui proiect următoarele cinci localităţi: Cerchezu, Bărăganu, Făurei - comuna Băneasa, Crucea şi Osmancea - comuna Mereni. Precizăm că MECTS organizează licitaţie publică privind realizarea de lucrări de construcţie pentru 73 de unităţi preşcolare. Valoarea estimativă a contractului este de 45.413.707 lei fără TVA, suma de bani urmând a fi repartizată judeţelor Bacău, Botoşani, Iaşi, Suceava, Vaslui, Brăila, Galaţi, Buzău, Constanţa, Tulcea şi Vrancea. Agenţii economici interesaţi au termen limită pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente data de 23 aprilie, ora 14.00. De asemenea, termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 24 aprilie, ora 11.00. Ofertele depuse de agenţii economici vor fi deschise în data de 24 aprilie, la ora 11.30, la sediul Ministerului Educaţiei.

„Construcţia va fi rezistentă la incendii"

Primarul de la Cerchezu, Ion Constantinescu, a precizat că de un an şi jumătate aşteaptă finanţarea pentru construcţia unei unităţi preşcolare în localitate. „Nu ştiam că licitaţia este în curs de desfăşurare. Mi-aţi dat o veste foarte bună", a precizat primarul, care speră ca în vară să înceapă lucrările la obiectiv. Potrivit edilului, valoarea construcţiei se ridică la 600.000 de lei, clădirea grădiniţei fiind prevăzută cu un etaj şi două săli de clasă, o sală de joacă, o curte interioară de 2.000 de metri pătraţi şi grupuri sanitare în interior. „Construcţia va fi rezistentă la incendii, uşile sunt din fier şi, în general, se vor folosi materiale ignifuge pentru realizarea ei", a declarat primarul Ion Constantinescu, mărturisind că aşa le-au solicitat cei de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. În momentul de faţă, cei 38 de copii din localitate învaţă într-o sală amenajată în clădirea dispensarului, unde grupurile sanitare se află, spre nemulţumirea autorităţii locale, în exteriorul incintei. Odată cu amenajarea noii grădiniţe, sala din clădirea dispensarului va fi transformată în sală de lectură pentru biblioteca din localitate, a mai declarat primarul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii