Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:06 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mihalache Neamţu despre grădiniţa de la Rasova „Toate sunt bune şi frumoase până se întâmplă o nenorocire"

ro

17 Dec, 2012 03:56 2793 Marime text
rasova_Rasova_Mihalache_Neamtu.jpgPrimarul de la Rasova, Mihalache Neamţu, speră ca noul Guvern să-şi îndrepte atenţia şi către localitatea pe care o conduce.

Mihalache Neamţu a explicat că de aproape patru ani aşteptă ca Ministerul Educaţiei să construiască o grădiniţă nouă la Rasova. Potrivit primarului, unitatea preşcolară se află într-un stadiu avansat de degradare, copiii şi profesorii aflându-se într-un real pericol. Primarul susţine că deţine o expertiză tehnică potrivit căreia încă de acum şase ani nu mai trebuia să intre nimeni în unitatea preşcolară. Cu toate acestea, cursurile se desfăşoară şi-n prezent, atenţie, pe semnătura părinţilor! „La Rasova ne trebuie o grădiniţă. Actuala clădire datează de mai bine de 60 de ani şi este făcută din chirpici, reprezentând un real pericol pentru cei ce îşi desfăşoară activitatea aici", a explicat primarul. Şeful autorităţii locale declară, de asemenea, că pe cei de la grupa mică, aproximativ 40 de prichindei, educatoarele nu-i pot primi, întrucât grădiniţa are o capacitate de maxim 80 de locuri. „Toate sunt bune şi frumoase la noi până se întâmplă o nenorocire", a conchis supărat primarul ce aşteaptă ca noul Guvern să ia atitudine.

Căminul Cultural Cochirleni poate să se prăbuşească oricând"

Şi în privinţa reabilitării Căminului Cultural de la Cochirleni, primarul aşteaptă un răspuns. Mihalache Neamţu a explicat că proiectul a fost depus spre finanţare la Compania Naţional de Investiţii anul trecut, însă nu a primit până în prezent niciun răspuns. Potrivit primarului, clădirea căminului este făcută zob. Imobilul este din chirpici şi are o vechime de 40 de ani. „Căminul Cultural de la Cochirleni este încă în picioare, dar poate să se prăbuşească oricând", a punctat şeful autorităţii locale.

Ploile torenţiale au distrus 7 kilometri de drum

Din cauza ploilor torenţiale 7 kilometri de străzi pietruite sunt la acestă dată impracticabile. Primarul afirmă că nici căruţele nu mai pot tranzita aceste drumuri. Pentru reabilitarea acestor tronsoane, Mihalache Neamţu speră să găsească ajutor tot la Guvern, afirmând că bugetul local este mult prea mic pentru a reuşi derularea pe cont propriu a unei astfel de lucrări. Cu banii de la bugetul local, primarul declară că abia reuşeşte să acopere salariile şi să întreţină şcolile şi în general, să gospodărească comuna.

Taxele şi impozitele nu vor fi indexate

Deşi primarii pot decide indexarea cu 16,5% a impozitelor şi taxelor locale în 2013, fapt ce ar atrage noi surse financiare la buget, primarul de la Rasova nu va aplica nicio majorare. Mihalache Neamţu a explicat că nu o să indexeze aceste taxe întrucât oamenii sunt săraci. „La această dată am încasat 60% din taxele şi impozitele datorate de populaţie. Aşa că nici nu se pune problema indexării lor cu rata inflaţiei din ultimii 3 ani. Măcar să reuşim să recuperăm ce nu am încasat", a declarat Mihalache Neamţu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • MARIUS 19 Dec, 2012 23:16 neamtu e cel mai bun primar , a facut multe in rasova sa i dea dumnezeu sanatate si putere de munca , sa traiti domnule primar