Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:18 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mega Construct-ul lui Adamescu Lucrări de alimentare cu gaze la Costineşti şi 23 August

ro

16 May, 2013 00:00 5103 Marime text
După ce a cucerit Mangalia, Mega Construct şi-a adjudecat anul trecut şi licitaţiile organizate de Ministerul Economiei pentru realizarea reţelelor de alimentare cu gaze în comunele Costineşti şi 23 August. Investiţia societăţii este una semnificativă, dar şi câştigurile vor fi pe măsură având în vedere că în Costineşti vorbim de prezenţa structurilor de cazare care cu siguranţă vor profita de viitoarea facilitate, cea a încălzirii pe gaze.
„Vin cu gazele din zona de sud, mai precis din Mangalia, Olimp, Neptun, Jupiter, Venus, Cap Aurora şi Saturn către Costineşti şi 23 August”, a precizat ieri viceprimarul localităţii Costineşti, Marin Băduică. Acesta a menţionat că în trimestrul III sau IV al acestui an cei de la Mega Construct ar trebui să înceapă lucrările. „Au realizat deja studiul de fezabilitate, urmează să primească avizele necesare şi apoi să depună proiectul tehnic pentru autorizaţia de construire”, susţine Marin Băduică. Potrivit viceprimarului localităţii Costineşti, lucrările vor avea o durată de doi ani şi există două variante în privinţa construcţiei reţelei de distribuire a gazelor. Astfel, reţeaua ar putea fi realizată pe o distanţă de 38.000 metri, iar atunci valoarea investiţiei este de 1.456.816 euro, sau pe o distanţă de 34.625 metri, valoarea investiţiei urmând să fie de 1.141.167 euro.

Vor putea beneficia de această lucrare, cele 1.500 de gospodării din Costineşti, dar şi hotelurile şi casele de vacanţă din localitate. Viceprimarul estimează că potenţiali clienţi ai Mega Construct sunt aproximativ 1.600-1.700 de proprietari.
Vicele de la 23 August, Dănuţ Truşcă a precizat că în cazul lor investiţia se ridică la suma de 7.000.000 lei, reţeaua de distribuţie urmând a fi realizată pe o distanţă de 56 de kilometri, în localităţile 23 August, Dulceşti şi Moşneni. Primăria va suporta o parte din costurile investiţiei, a mai menţionat Dănuţ Truşcă.
„Lucrarea se va realiza în colaborare cu Primăria 23 August. Vom asigura investitorului anumite facilităţi. În primul rând, autorizaţia de construcţie se va elibera pe numele Primăriei. Încercăm să ajutăm cum putem firma de gaze. Interesul nostru este ca oamenii din 23 August să beneficieze de gaze”, a explicat viceprimarul Dănuţ Truşcă.
„Prin acest proiect mărim gradul de confort - localnicii nu vor mai tăia lemne în curte. Iar potrivit unui calcul preţul cu încălzirea va fi mai mic la gaze”, a mai adăugat Truşcă.
Potrivit Wikipedia, are acţiuni în Mega Construct, Dan Grigore Adamescu un om ce afaceri, care potrivit Wikipedia, deține companiile Astra Asigurări, Unirea Shopping Center, Medien Holding (trustul care deține ziarul România Liberă). De asemenea, Adamescu deține acțiuni la Baumeister (construcții), City Business Center, Modern Business Center (imobiliare), Rex InterContinental și Pullman (industria hotelieră) și MegaVision (retail de electrocasnice).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii