Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:51 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Medici specialişti faţă în faţă cu tinerele mame, în cadrul unui seminar organizat în Cernavodă

ro

30 Sep, 2013 00:00 1529 Marime text
În sala de spectacole a Casei de Cultură Cernavodă va avea loc astăzi, de la ora 15.00, seminarul „Şcoala Tinerelor Mame”.
Programul se derulează în cadrul amplului proiect „Sănătate înainte de toate”, cu scopul de a oferi informaţii utile tuturor tinerelor mame din Cernavodă. În cadrul seminarului, vor avea loc dezbateri alături de medici specialişti, pe teme precum: avantajele monitorizării sarcinii de timpuriu, avantajele unei alimentaţii sănătoase, îngrijirea nou-născuţilor şi a copiilor.
 
Analize medicale gratuite pentru 374 de persoane
 
Precizăm că proiectul „Sănătate înainte de toate” este implementat ca urmare a semnării de către Primăria oraşului Cernavodă a unui contract de finanţare cu Agenţia Naţională pentru Romi. În cadrul programului 374 persoane de etnie romă, cu posibilităţi materiale reduse, vor beneficia de analize medicale gratuite precum: EKG, Glicemie, Colesterol, TGP, Creatinină, Tensiune, Radioscopie pulmonară, Sumar de urină.
Potrivit primarului Gheorghe Hânsă, până la această dată, au fost recoltate probe biologice unui număr de 172 cetăţeni de etnie romă. Şeful autorităţii locale a menţionat că pacienţii depistaţi cu diverse afecţiuni sunt îndrumaţi să se prezinte la medicul de familie pentru stabilirea unui tratament. „În cazul celor care nu sunt înscrişi pe listele unui medic de familie, vor fi sprijiniţi de angajaţii Primăriei Cernavodă în vederea integrării lor în sistemul medical primar”, a mai menţionat edilul.
Proiectul se derulează în perioada 21 iunie - 20 decembrie şi are rolul de a conştientiza membrii comunităţii de romi cu privire atât la necesitatea evaluării stării de sănătate, pentru a preveni eventualele efecte nedorite a unei probleme medicale nedepistate la timp, cât şi la importanţa educaţiei sanitare.

Acţiunea este co-finanţată de Agenţia Naţională pentru Romi - Anul European al Cetăţeanului, obiectivul general al proiectului urmărind îmbunătăţirea calităţii vieţii membrilor comunităţii de romi din oraşul Cernavodă, iar obiectivul specific îl reprezintă evaluarea stării de sănătate prin efectuarea unor analize medicale de bază pentru grupul ţintă. Valoarea totală a proiectului este de 41.360 lei, 90 % din sumă fiind asigurată de Agenţia Naţională pentru Romi, iar 10% din bugetul local al oraşului Cernavodă.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii