Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:29 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazăre vrea ca „trimisul“ Consiliului Local în AGA CNAPMC să analizeze tarifele plătite de „milionari“ în Portul Constanţa

ro

16 Apr, 2014 00:00 1792 Marime text
Consiliul Local Municipal (CLM) Constanţa se reuneşte mâine, de la ora 12.00, în cadrul unei şedinţe de îndată. Pe ordinea de zi figurează doar două proiecte de hotărâre: unul privind solicitarea de transmitere cu titlu gratuit a unui pachet suplimentar de acţiuni deţinute de stat la Compania Naţională „Administraţia Porturilor Maritime“ S. A. Constanţa (CNAPMC), reprezentând minimum 13% din capitalul social către Consiliul Local Constanţa, şi unul privind acordarea unui mandat reprezentantului CL în Adunarea Generală a Acţionarilor a CNAPMC.

Potrivit declaraţiilor făcute ieri de primarul Radu Mazăre, aleşii locali vor vota, de fapt, o modificare a hotărârii aprobate în şedinţa din 3 aprilie, în sensul în care aceasta nu va mai face referire la acordul municipalităţii constănţene, ci la... solicitarea acesteia pentru primirea, cu titlu gratuit, a acelui pachet de 13% din acţiunile din Portul Constanţa. „Joi (n.r. mâine) o să avem şedinţă de Consiliu Local pentru a modifica hotărârea prin care suntem de acord cu preluarea a 13% într-o hotărâre în care solicităm preluarea a 13%“, a explicat edilul şef.

„Tot atunci vom da, dacă vor vota consilierii, un mandat reprezentantului Consiliului Local de a discuta în AGA şi de a analiza tarifele mici pe care le plătesc aceşti milionari către statul român. Să se facă puţină lumină şi acolo“, a precizat şeful administraţiei publice locale constănţene.
Se pare că CLM Constanţa a votat, la începutul acestei luni, o hotărâre prin care îşi dă acordul să preia, cu titlu gratuit, acel râvnit pachet de 13%, fără ca nimeni să îi fi cerut acest lucru. Altminteri, de ce ar vota mâine o nouă hotărâre privind solicitarea de transmitere?!?
Amintim că reprezentantul Consiliului Local Municipal Constanţa în Adunarea Generală a Acţionarilor a Portului este social-democratul George Papari.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii