Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:16 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazăre, la inaugurarea blocurilor din Baba Novac „Tinerii au un market, au biserică, au cimitir, au aici tot ce vor" (Galerie foto)

ro

24 Feb, 2012 00:00 3716 Marime text
mazare-locuinteieftine1.jpgReprezentanţii autorităţii locale au inaugurat ieri alte două blocuri în zona Baba Novac. Primarul Radu Mazăre a sosit la eveniment la volanul Jeep-ului, aşa cum i-a obişnuit pe constănţeni.

Înainte de a lua cuvântul şi de a tăia panglica, edilul a făcut, în stilul caracteristic, o baie de mulţime, salutându-i pe toţi ce prezenţi. Şeful autorităţii locale a îmbrăcat iar hainele de militar, iar pe cap a purtat bereta roşie pe care a plimbat-o nu de mult la protestele din capitală. Zeci de constănţeni au luat parte la eveniment, iar circa 20 de familii au semnat contractele pentru adjudecarea locuinţelor ieftine chiar la momentul inaugurării. În total, vor fi date în folosinţă 116 apartamente pentru tineri. „Este o mare realizare cartierul acesta pe care am reuşit să-l facem. Încă nu mi-e clar ce nume are. Ştiu că prin oraş i se zice „la blocurile lui Mazăre". Într-o perioada grea pentru România, grea pentru Europa, într-o perioadă în care numai s-a tăiat, s-a diminuat, s-a redus, noi am reuşit să ducem la bun sfârşit acest proiect. Şi când spun noi, spun administraţie locală, Primărie, Regia de Apă, cei de la Electrica, constructorii - care au fost la fel de importanţi ca noi, de fapt ei au fost cei care finanţat construcţia blocurilor", a declarat primarul Radu Mazăre. La eveniment au participat viceprimarul Gabi Stan, senatorul Marius Moga, consilierii locali Mircea Dobre şi Vasile Chirondojan, Daniel Bratu - şeful Poliţiei Locale Constanţa, dar şi părintele bisericii din cartierul în construcţie. Părintele le-a urat tinerilor multă sănătate şi i-a îndemnat să contribuie la creşterea natalităţii, pentru a nu ajunge o generaţie de români bătrâni. Ţinând cont de sfatul părintelui, edilul le-a urat tinerilor beneficiari... spor la înmulţire. „Uite, vezi, dacă nu am avut parte de apartament şi eu aici, ca să trăiesc şi eu după rânduiala bisericii, să mă însor...", a spus Radu Mazăre referitor la îndemnul părintelui. De altfel, primarul a ţinut să menţioneze că tinerii vor găsi aici tot ce vor. „S-a construit un market - Lidl, pe partea cealaltă au biserică, dincolo se află cimitirul, au aici tot ce vor", a mai precizat Mazăre.

Proprietarii nu mai vor să aibă contracte cu RADET-ul

mazare-locuinteieftine2.jpgProprietarii de la BN 6 i-au solicitat şefului autorităţii locale să le dea în administrare centrala termică, acuzând costurile mari pe care le percepe RADET-ul pentru încălzire. Şeful autorităţii locale a precizat că dacă locatarii blocului sunt de acord cu toţii să renunţe la serviciile regiei autonome, o pot face prin cumpărarea centralei termice de la autoritatea locală. Centrala costă 55.000 de euro, ceea ar însemna că fiecare familie va trebui să plătească o rată de o mie de euro, pe care Primăria o poate eşalona pe o perioada de 5-6 ani. În altă ordine de idei, în cartierul de locuinţe pentru tineri din zona Baba Novac, mai sunt încă cinci blocuri de ridicat dintr-un total de 18, a anunţat edilul. Pentru tinerii care nu au reuşit să-şi cumpere un apartament din cauza posibilităţilor materiale reduse, Radu Mazăre a precizat că pentru ei construieşte cartierul cu locuinţe modulare. „Fiecărui solicitant i se va acorda un punctaj, în funcţie de cât de gravă este situaţia financiară. O să luăm în calcul şi cererile care sunt depuse de familiile care nu sunt neapărat date afară din casele naţionalizate şi nu neapărat persoane cu handicap, ci oameni normali care au un serviciu prost plătit şi nu au unde să stea", a declarat primarul municipiului. La momentul inaugurării blocurilor, primarul a anunţat că va candida pentru un nou mandat la Primăria Constanţa, susţinând că, potrivit sondajelor, cetăţenii îl vor în continuare în fruntea autorităţii locale. De asemenea, primarul a precizat că înaintea alegerilor electorale va comanda un sondaj pentru a şti sigur care este opţiunea electoratului privind candidatura sa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii