Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:16 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazăre anunţa finalizarea mastodontului de beton Unde e investiţia din Portul Tomis? Hilton caută bani pe Bursă pentru plata datoriilor

ro

11 Dec, 2013 00:00 2844 Marime text
În octombrie 2012, primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, anunţa semnarea unui contract ce prevedea o investiţie de opt milioane de euro. Era vorba, potrivit spuselor edilului şef, despre finalizarea lucrărilor la clădirea ridicată, în Portul Tomis, încă din 2006. „Investiţia a fost începută de un investitor italian acum şase sau şapte ani... El n-a mai fost lăsat de soţie să vină în România şi, ca atare, a stopat lucrările. Clădirea existentă, aşa cum a fost lăsată, a fost preluată de o companie turcească şi una din Cipru, care au semnat un contract cu Hiltonul. În Portul Tomis, pe structura respectivă se va finaliza ca investiţie privată un hotel, repet, contract semnat. Mi-a fost adus la cunoştinţă, au venit investitorii, mi-au prezentat contractul cu Hiltonul”, declara Radu Mazăre în toamna lui 2012.

Lucrurile nu s-au mişcat însă de nicio culoare la clădirea cu pricina, astfel că mastodontul din beton strică şi acum aspectul Portului Tomis. Rămâne de văzut dacă această investiţie se va concretiza, atâta timp cât gigantul hotelier Hilton caută pe Bursă bani pentru plata datoriilor. Concret, potrivit publicaţiei „Ziarul financiar”, „lanţul hotelier Hilton Worldwide vrea să atragă o finanţare de până la 2,4 miliarde de dolari printr-o ofertă publică iniţială (IPO) pe bursa de la New York, fondurile urmând să fie utilizate pentru plata datoriilor, transmite Bloomberg”. Grupul Hilton, preluat în 2007 de fondul Blackstone Group, a transmis prospectul pentru listarea la Bursă, susţine „Ziarul financiar”. Compania şi acţionarii săi ar fi scos la vânzare 113 milioane de acţiuni, la un preţ indicativ de 18-21 dolari/acţiune. „După ce a fost preluat de Blackstone, grupul Hilton a refinanţat datorii de aproximativ 13 miliarde de dolari, profitând de revenirea economiei americane, cu creşteri pe bursă şi îmbunătăţirea ratelor de ocupare ale hotelurilor”, menţionează „Ziarul financiar”.
Hilton Worldwide deţine şi manageriază peste 2.000 de hoteluri în lume, fiind cel mai mare lanţ hotelier la nivel global. Oferta mai sus menţionată „va fi a treia ca mărime din SUA în acest an şi cea mai mare derulată vreodată în sectorul hotelurilor”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii