Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:14 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Măsurile luate de autorităţile din Cernavodă în urma incendiului din cartierul Columbia

ro

17 Feb, 2014 00:00 2340 Marime text
20 de familii au rămas fără adăpost în urma incendiului de sâmbătă noaptea din Cernavodă. Afectaţi au fost locuitorii din cartierul Columbia al oraşului. În urma deflagraţiei nu au rezultat victime umane şi nu a fost necesară intervenţia medicilor. În schimb, bunurile aparţinând persoanelor afectate au fost distruse în totalitate. „Autorităţile locale vor lua toate măsurile pentru ca persoanele afectate de incendiu să beneficieze de o locuinţă adecvată cât mai curând posibil”, a transmis, ieri, prin intermediului unui comunicat de presă, primarul Gheorghe Hânsă.

Incendiul a izbucnit la ora 24.00 pe strada Prundului, fiind cuprinse de flăcări două barăci de locuit, respectiv Baraca 9, care a ars în totalitate şi Baraca 14, în cazul căreia a fost avariat acoperişul.
Primăria oraşului Cernavodă, condusă de primarul Gheorghe Hânsă, a intervenit de urgenţă pentru evacuarea persoanelor rămase fără locuinţă. Pentru o parte dintre sinistraţi a fost amenajat un spaţiu de adăpostire în incinta Sălii de Sport, din strada Ovidiu. De asemenea, alte familii au fost cazate la Căminul de persoane vârstnice.

Potrivit primarului Gheorghe Hânsă au fost şi persoane care au anunţat că vor sta la rude sau la prieteni până când se va reuşi remedierea situaţiei. Autoritatea locală a asigurat hrană cladă tuturor persoanelor afectate de incendiu. Edilul a anunţat toţi cei rămaşi fără acte vor fi ajutaţi să reintre în posesia lor. Autoritatea locală a luat încă de ieri măsuri privind repararea acoperişului de la Baraca 14. „Persoanele care au solicitat cazarea vor rămâne adăpostite până la repartizarea unei alte locuinţe sau reabilitarea imobilelor afectate de incendiu”, a menţionat edilul. Şeful autorităţii locale a precizat că o parte dintre locuinţele proprietatea Consiliului Local sunt asigurate, dar sunt şi proprietari care nu sunt asiguraţi.
Autorităţile din Cernavodă au făcut ieri şi un bilanţ al tragicului eveniment. Au fost cuprinse de flăcări un număr de 19 încăperi, fiind afectate 20 de familii formate din 70 de persoane dintre care 46 minori.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii