Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:09 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Măsură cu iz electoral? Consiliul Local Constanţa a stabilit regulamentul pentru acordarea tichetelor sociale (document)

ro

01 Apr, 2016 00:00 2550 Marime text
În prag de alegeri electorale, aleşii locali vor să facă un bine preşcolarilor care provin din medii sociale defavorizate. În acest sens, Consiliul Local (CL) Constanţa s-a reunit, miercuri, în şedinţă ordinară, în Sala „Remus Opreanu“ din cadrul Palatului Administrativ. Pe ordinea de zi s-a aflat şi un proiect de hotărâre - aprobat de consilierii locali - privind stabilirea modalităţii de identificare a beneficiarilor şi acordarea tichetelor sociale pentru copiii care provin din familii defavorizate, dar care merg regulat la cursuri.
 
Cu alte cuvinte, aleşii locali au decis că necesarul de fonduri pentru plata stimulentelor educaţionale, sub forma tichetelor sociale, pentru copiii care merg la grădiniţă va fi stabilit anual, când va fi elaborat bugetul de stat.
 
Astfel, atât stimulentele educaţionale, cât şi tichetele sociale vor fi suportate de la bugetul de stat, iar Primăria Constanţa va încheia contracte cu firme pentru achiziţionarea acestor tichete. Scopul acestui proiect de hotărâre votat de aleşi este stimularea participării în învăţământul preşcolar a copiilor care provin din familii defavorizate.
 
Pentru ca aceşti copii să beneficieze de aceste stimulente, ei trebuie să fie înscrişi în evidenţa Serviciului de asistenţă şi protecţie socială din cadrul Primăriei Constanţa. Printre condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească beneficiarii se numără:
· vârsta minimă de trei ani, iar vârsta maximă de şase ani
· venitul lunar pe membru de familie să fie de până la două ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoană singură
· să frecventeze în mod regulat unităţile de învăţământ preşcolar.
 
Valoarea stimulentului educaţional este de 0,1 ISR (indicator social de referinţă), exprimat în valoarea lunară în lei pentru fiecare copil. Tichetele vor putea fi utilizate pentru achiziţionarea produselor alimentare, de igienă, a produselor de îmbrăcăminte sau a rechizitelor.
 
Măsura luată de aleşii locale vine în contextul în care tot mai multe probleme sociale revin spre soluţionare administraţiei publice locale, din domenii ca asistenţă socială, protecţia copilului, a familiei, a persoanelor cu handicap, a persoanelor singure sau a persoanelor vârstnice.
 
În secţiunea „Documente”, puteţi consulta proiectul de hotărâre aprobat de consilierii locali.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii