Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:47 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mari emoţii la început de an şcolar, în localitatea Cotu Văii Primarul Gheorghe Moldovan a inaugurat noua unitate de învăţământ (galerie foto)

ro

17 Sep, 2013 00:00 3258 Marime text
Cei peste o sută de elevi ai şcolii gimnaziale numărul 1 Cotu Văii au păşit, ieri, cu emoţie şi entuziasm, în clase.

Autoritatea locală a reuşit să inaugureze noua şcoală pe care a construit-o pe suprafaţa celei vechi, demolând fosta unitate de învăţământ, a cărei structură a fost grav afectată de inundaţiile din anul 2010.
Şcoala, care datează din anul 1952, este astăzi de nerecunoscut. Nu doar clădirea este nouă, ci şi mobilierul unităţii de învăţământ. Inaugurarea şcolii a avut loc în prezenţa clerului, care a sfinţit noua clădire, a elevilor, părinţilor, bunicilor, cadrelor didactice, inspectorilor şcolari, foştilor profesori şi elevi.

Cheia şcolii a fost predată cu o misiune precisă

Primarul din Albeşti, Gheorghe Moldovan, a declarat deschis anul şcolar 2013-2014, puţin după ora 13.00, predând directorului Mihaela Vâlcu cheia unităţii de învăţământ şi misiunea „de a păstra şcoala la cheie”. Alături de şeful autorităţii locale a fost deputatul şi preşedintele PNL Constanţa, Gheorghe Dragomir.
„A venit ziua pe care am aşteptat-o de mult timp. Orice început de an şcolar are o încărcătură emoţională specială, dar în acest an vorbim de o încărcătură emoţională aparte.

După mult timp şi multe eforturi am reuşit să finalizăm construcţia şcolii”, a precizat primarul Gheorghe Moldovan, amintindu-şi că a fost atât de determinat să reconstruiască şcoala, încât a reuşit să-l aducă acum trei ani în localitate pe ministrul Educaţiei de la acea vreme, convingându-l pe acesta să renunţe la proiectul de reabilitare a unităţii de învăţământ şi să ordone demolarea fostei şcoli şi ridicarea uneia noi.
„Nu cred că mă voi mai simţi vreodată atât de fericit cum mă simt astăzi la inaugurarea noii şcoli. Mă va încerca acelaşi sentiment atunci când voi reuşi să construiesc biserica de la Albeşti”, a spus şeful autorităţii locale, „smulgând” de la deputatul George Dragomir promisiunea că Albeştiul va avea un lăcaş de cult.

Premii pentru elevii cu rezultate meritorii

Corina Drug (clasa a X-a) şi Florinela Apetroaie (clasa a XI-a), două foste eleve ale şcolii din Cotu Văii, care acum urmează cursurile Liceului Teoretic Callatis din Mangalia, au fost premiate de primarul Gheorghe Moldovan. Şeful autorităţii locale le-a mulţumit celor două fete pentru rezultatele obţinute la învăţătură. „Nu aţi avut parte de condiţiile de studiu pe care le au începând de astăzi (n.r. de ieri) elevii din Cotu Văii şi cu toate acestea aţi avut şi aveţi în continuare rezultate meritorii la învăţătură, care pe noi toţi ne onorează”, le-a comunicat celor două foste eleve primarul Gheorghe Moldovan, strângându-le călduros mâna.

Spre sfârşitul festivităţii, copiii au avut parte de un moment delicios. Special pentru inaugurare, şeful autorităţii locale a comandat un tort pe care a fost imprimată imaginea noii şcoli. Copiii s-au apropiat cu entuziasm de prezidiu pentru a vedea tortul, care le-a fost făcut cadou şi au cântat cu toţii în cor „La mulţi ani!”. Apoi, elevii au păşit în clase, nu însă înainte de a fi tăiată panglica inaugurală a unităţii de învăţământ.

Amintim că lucrările de reabilitare a şcolii din Cotu Văii s-au derulat timp de doi ani (2011 - 2013), iar cheltuielile au fost asigurate de Ministerul Educaţiei, prin Banca Mondială, şi de Primăria comunei Albeşti, care a venit cu banii pentru cofinanţare. Vorbim de o investiţie de două milioane de lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii