Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:33 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Manifestări prilejuite de Ziua Armatei Române, la Cumpăna

ro

25 Oct, 2020 17:41 2732 Marime text
  • La eveniment au participat și patru reprezentanți ai Asociației „Cumpăna Tinerilor”, ce au ținut să depună o coroană de flori în cinstea Eroilor Armatei Române.
      
Primăria și Consiliul Local Cumpăna au marcat, anul acesta, în format restrâns și respectând măsurile de distanțare socială, manifestările prilejuite de Ziua Armatei Române.

Au fost depuse coroane de flori la cele trei monumente de pe raza comunei Cumpăna, dedicate eroilor din primul și al doilea război mondial.

Festivitatea a început cu intonarea Imnului de Stat.

Imediat după acest moment a avut loc slujba religioasă oficiată de preotul paroh al Bisericii Sf. Parascheva din Cumpăna, iar mai apoi, edilul șef al administraţiei locale, Mariana Gâju, a susţinut o alocuţiune cu privire la însemnătatea acestei zile.

La eveniment au participat și patru reprezentanți ai Asociației „Cumpăna Tinerilor”, ce au ținut să depună o coroană de flori în cinstea Eroilor Armatei Române.

Cu această ocazie reprezentanții administrației publice locale Cumpăna au mers la locuința lui Ion Ceapă, în vârstă de 103 ani, singurul veteran de război al comunei Cumpăna rămas în viață, pentru a-i oferi o sumă simbolică, o diplomă și un drapel al României.

De Ziua Armatei Române, sărbătoare devenită tradițională, cinstită de întreaga noastră națiune pentru conținutul său simbolic, reprezentanții administrației publice locale Cumpăna adresează tuturor cadrelor militare în activitate și în rezervă, dar și veteranilor de război, aprecierile pentru nobila și neobosita activitate, de înalt profesionalism, pusă în slujba țării pentru garantarea suveranității, independenței și unității statului, integrității teritoriale și democrației constituționale, împreună cu cele mai sincere urări de sănătate și împliniri.

La mulți ani tuturor cadrelor militare active și în rezervă!, a transmis primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju.


În secțiunea Galerie Foto a acestui articol, găsiți mai multe imegini de la manifestările organizate la Cumpăna. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii