Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:09 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mangalia, fără căldură şi cu un protocol dezastruos (document)

ro

26 Jan, 2012 00:00 1502 Marime text

Mangalia_-_primaria_Mangalia.jpgConsilierii locali din Mangalia au amânat votul pentru stabilirea noului preţ al gigacaloriei pentru populaţie. Aleşii au de optat între două variante de costuri

Consilierii locali din Mangalia s-au reunit ieri în şedinţă extraordinară. Pe ordinea de zi s-a aflat în dezbatere şi un proiect privind aprobarea preţului local de facturare a energiei termice pentru populaţia din oraş. Consilierii au fost chemaţi să stabilească dacă preţul gigacaloriei va fi, începând cu data de 1 ianuarie 2012, 350 de lei cu TVA sau 350 de lei fără TVA. Scăderea preţului gigacaloriei este posibilă în urma unei decizii luate de autoritatea locală, care prevede subvenţionarea costului gigacaloriei pentru populaţie cu 195,94 de lei fără TVA. Banii necesari acoperirii subvenţiei vor fi plătiţi din bugetul local. Votul proiectului privind noul preţ al gigacaloriei a fost însă amânat pentru astăzi, întrucât SC Callatis Therm s-a aflat în imposibilitatea de a furniza localnicilor căldură şi apă caldă începând de ieri seară, aşa cum s-a angajat printr-un protocol încheiat cu Primăria Mangalia. Mai precis, SC Callatis Therm aşteaptă furnizarea de combustibil pentru a putea relua alimentarea cu energie termică.

„Preţul gigacaloriei putea să scadă şi mai mult"

Potrivit unui protocol încheiat între Municipiul Mangalia şi SC Callatis Therm SA, s-a convenit ca autoritatea locală să achite sumele datorate societăţii SC Callatis Therm SA în patru tranşe. Potrivit consilierului local Paul Foleanu, prima rată, în cuantum de 500.000 de lei, a fost plătită în urmă cu două zile. Ieri a fost virată în contul societăţii o altă tranşă, în cuantum de 500.000 lei. Conform protocolului, astăzi va mai fi plătită o tranşă de 500.000 lei, urmând ca mâine să fie achitată ultima rată, în valoare de 100.000 de lei. Totodată, autoritatea locală s-a angajat să stingă până la data de 2 aprilie şi datoriile pe anul 2011, în sumă de 5.829.187 lei. Atenţie! Dacă Primăria condusă de viceprimarul Constantin Filimon va rata onorarea unei singure tranşe, SC Callatis Therm va întrerupe din nou furnizarea agentului termic pe care s-a angajat să-l furnizeze minim 12 ore pe zi. „Dacă asociaţiile de proprietari vor solicita, SC Callatis Therm va putea furniza căldură şi în regim non-stop. Din cauza preţului, sunt însă foarte mulţi abonaţi ce nu îşi doresc program non-stop", a precizat Paul Foleanu, consilier local PDL. Consilierul local este de părere că noul preţ al gigacaloriei, care are toate şansele să fie votat astăzi, putea fi mai mic de 350 de lei. „Faţă de anul trecut, costul gigacaloriei este dublu. Preţul gigacaloriei putea să scadă şi mai mult. Exista posibilitatea să fie acordată o subvenţie măcar egală cu cea de anul trecut, dar alta este voinţa majorităţii consilierilor", a explicat Foleanu. De altfel, în proiectul privind noul cost al gigacaloriei este trecut un tarif de 350 de lei fără TVA, ceea ce înseamnă un cost final al gigacaloriei pentru populaţie în cuantum de 434 de lei. Paul Foleanu susţine că se opune acestui cost. În opinia lui, preţul gigacaloriei ar trebui să fie 350 de lei cu TVA inclus.

http://lucianvisa.wordpress.com/2012/01/25/protocol-pentru-caldura/

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii