Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:11 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Mâna dreaptă“ a lui Radu Mazăre a fost înlocuită Cine este urmaşa Ramonei Dospinescu în Primăria Constanţa (document)

ro

27 Apr, 2015 00:00 8650 Marime text
Ramona Dospinescu, apropiată a primarului suspendat al municipiului Constanţa, social-democratul Radu Mazăre, şi coinculpata acestuia în Dosarul Retrocedărilor, a fost suspendată, în luna februarie a acestui an, din funcţia de director al Direcţiei Patrimoniu din cadrul Primăriei Constanţa. Suspendarea sa a avut loc la puţin timp după ce procurorii DNA au început cercetarea pentru abuz în serviciu a primarului Mazăre, pentru că acesta din urmă nu ar fi dispus suspendarea din funcţiile publice pe care le deţineau, în cadrul Primăriei Constanţa, a patru persoane judecate, alături de el, în Dosarul Retrocedărilor. Este vorba despre Constantin Racu, fostul director al Direcţiei Administraţie Publică, Ramona Daniela Dospinescu, directorul Direcţiei Patrimoniu, Ion Marica, directorul Direcţiei Tehnic Investiţii, şi Nora Alina Chircă, consilier juridic. Între timp, primarul suspendat al Constanţei a fost trimis în judecată în acest dosar.
 
Mai multe informaţii despre suspendarea acesteia din funcţie puteţi afla citind materialul
„După extinderea urmăririi penale, Mazăre îi suspendă pe funcţionarii din Primăria Constanţa inculpaţi în Dosarul Retrocedărilor“ 

Avere şi interese 

Revenind la Ramona Dospinescu, aşa cum se menţionează pe site-ul Primăriei Constanţa şi după cum reiese din documentele ce stau la baza proiectelor de hotărâre ce vor fi dezbătute în şedinţa Consiliului Local Municipal din 30 aprilie, locul său a fost preluat de Georgiana Gospodaru. Aceasta este noul director al Direcţiei Patrimoniu din Primăria Constanţa. În vârstă de doar 33 de ani, Georgiana Gospodaru a absolvit Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu“ din Medgidia şi, ulterior, Universitatea „Ovidius“.

Potrivit declaraţiei de avere completate pe 21 mai 2014, Georgiana Gospodaru nu deţine niciun teren. Ea are însă un apartament de 55,47 mp în municipiul Constanţa, dobândit prin cumpărare, în 2011. La capitolul „bunuri mobile“, în document figurează un autoturism Kia Cee'd, achiziţionat prin cumpărare, în 2008. Tânăra nu are bunuri sub formă de metale preţioase, bijuterii şi obiecte de artă a căror valoare însumată depăşeşte 5.000 de euro, nici conturi sau depozite bancare. De asemenea, nu are datorii. În anul fiscal anterior completării declaraţiei de avere, Georgiana Gospodaru a realizat ca salariat al Primăriei Constanţa, cu funcţia de inspector, un venit de 13.795 (moneda nu e specificată, dar este vorba, cel mai probabil, despre lei).

Conform declaraţiei de interese, completată la aceeaşi dată ca şi cea de avere, noul director al Direcţiei Patrimoniu din Primăria Constanţa este membru SLSAP (Sindicatul Liber al Salariaţilor din Administraţia Publică).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii