Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:44 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mai mulţi miniştri, senatori şi deputaţi, prezenţi la eveniment Un complex sportiv modern, „Centenar 2018“, inaugurat, ieri, la Cumpăna (galerie foto)

ro

10 May, 2019 00:00 2446 Marime text
Piste de alergare, teren de fotbal/rugby cu nocturnă, teren de oină, teren de baschet, pistă de atletism, pentru aruncarea ciocanului, aruncarea discului şi aruncarea greutăţii, teren de handbal, două terenuri de tenis cu nocturnă, un teren de volei, dar şi spaţii de cazare pentru sportivi. Aşa arată cel mai modern complex sportiv din localitatea Cumpăna.
 
Sărbătoare mare, ieri, la Cumpăna. Autoritatea publică locală a inaugurat obiectivul de investiţie Complex Sportiv Centenar 2018“, realizat prin programul „Complexuri Sportive“, derulat de Compania Naţională de Investiţii şi finanţat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Astfel, Cumpăna a devenit un punct de referinţă pentru găzduirea competiţiilor sportive, deoarece toate construcţiile respectă dimensiunile şi normele recomandate de regulamentele federaţiilor sportive naţionale, precum şi standardele, normele tehnice şi sanitare în vigoare.
 
La eveniment au luat parte Daniel Suciu - viceprim-ministrul României, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Ecaterina Andronescu - ministrul Educaţiei Naţionale, Constantin-Bogdan Matei - ministrul Tineretului şi Sportului, Dumitru Daniel Botănoiu - secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Manuela Irina Pătrăşcoiu - director general al Companiei Naţionale de Investiţii, Claudiu Coadă - director general adjunct AFIR, Doina Stăiculescu - vicepreşedinte al Federaţiei Române de Gimnastică Ritmică, vicecampioană olimpică la Los Angeles, Mihai Stoichiţă - reprezentant al Federaţiei Române de Fotbal, Marius Horia Ţuţuianu - preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, senatorul Nicolae Moga, Gheorghe Hagi, Decebal Făgădău - primarul Constanţei subprefectul Şenol Ali, ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, Mariana Solomon - director al DJST Constanţa, Gabriela Bucovală – inspector-şef general al ISJ Constanţa, Mirela Matichescu - administratorul judeţului Constanţa, deputatul George Vişan, senatorul Ştefan Mihu, deputatul Radu Babuş, campioana la scrimă Simona Gherman, alături de alţi reprezentanţi ai administraţiei publice centrale şi locale, precum şi de reprezentanţi ai instituţiilor deconcentrate partenere în realizarea acestui obiectiv de investiţie.
 
„Este zi de mare sărbătoare la Cumpăna. Mulţumesc că avem atât de mulţi prieteni! Iată că s-a ajuns la finalizarea acestei investiţii, aşa cum am promis locuitorilor Cumpenei. Sportul a devenit un mod de viaţă la Cumpăna. Aveam nevoie de acest complex sportiv pentru copiii şi tinerii din Cumpăna, dar şi pentru toţi locuitorii comunei“, a declarat Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna.
 
Ulterior, arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, alături de un sobor de preoţi, a oficiat slujba religioasă de sfinţire a complexului sportiv. „De când sunt ierarhul Tomisului, la Cumpăna am venit de cele mai multe ori. Cam de 500 de ori. Am venit pentru a binecuvânta începutul şi terminarea unor lucrări. Mariana Gâju este un primar model, un comandant desăvârşit. Vă felicit pentru această realizare! La Cumpăna vom face cel mai mare spital social din ţară. Deja sunt alocate şapte hectare pentru acest proiect“, a anunţat arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie.
 
La rândul său, Daniel Suciu, viceprim-ministrul României, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a punctat că alte 400 de astfel de complexuri sportive vor fi construite în toată ţara: „Într-adevăr, doamna primar este foarte convingătoare şi insistentă. Iată că un sfert din guvern este azi la Cumpăna. Alte 400 de astfel de complexuri sportive vor fi construite în toată ţara. Deja pregătim un memorandum în acest sens“. Constantin Bogdan Matei, ministrul Tineretului şi Sportului, i-a îndemnat pe tinerii şi copiii din localitate să profite de acest complex sportiv: „Vă îndemn, dragi copii, să faceţi sport în fiecare zi, mai ales că aveţi la dispoziţie această minunată bază sportivă“.
 
„S-ar putea să se mute capitala judeţului la Cumpăna sau Constanţa să devină un cartier al comunei Cumpăna“, a glumit ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, făcând referire la proiectele care au fost implementate la Cumpăna. Secretarul de stat din Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Dumitru Botănoiu a felicitat, la rândul său, autorităţile locale din Cumpăna pentru această realizare. Horia Ţuţuianu, preşedintele CJ Constanţa, a spus că îşi doreşte ca măcar jumătate dintre primarii judeţului să fie ca Mariana Gâju. Totodată, complexul sportiv din Cumpăna va avea un autocar, a anunţat acesta.
 
Tot Horia Ţuţuianu i-a cerut lui Daniel Suciu să promită că şi Constanţa va avea un nou stadion, care va purta numele Gheorghe Hagi. „Când mă prindeţi, mă puneţi să vă promit anumite lucruri. Aşa cum am promis că vom reabilita şi Cazinoul, vom avea şi discuţii despre un stadion la Constanţa“, a spus Daniel Suciu, ministru al Dezvoltării Regionale.
 

Plachete şi diplome pentru partenerii comunei

 
Micii campioni din Cumpăna au dezvelit placa investiţiei, alături de ministrul Daniel Suciu, viceprim-ministrul României, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Toţi invitaţii şi partenerii au primit plachete din partea Primăriei Cumpăna. Şi primarul comunei Cumpăna, ec. Mariana Gâju, a primit o diplomă de excelenţă din partea Direcţiei Judeţene de Tineret şi Sport, pentru implicarea în dezvoltarea şi promovarea sportului în mediul rural. De asemenea, Primăria Cumpăna a primit şi din partea Federaţiei Române de Fotbal un tricou cu semnătura fotbaliştilor care au făcut istorie. Şi din partea Federaţiei de Rugby, Primăria Cumpăna a primit un tricou cu semnăturile echipei naţionale de rugby, dar şi o minge.
 

Despre proiectul implementat la Cumpăna

 
Realizarea acestei investiţii este esenţială atât pentru cei peste 4.500 de tineri ai comunei cu vârste cuprinse între 18-35 ani, pentru cei 1.350 de elevi ce frecventează cursurile Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” din localitate, pentru cei 500 de preşcolari ai celor două grădiniţe din localitate, dar şi pentru toţi cei peste 17.600 locuitori ai comunei Cumpăna. Proiectul respectă dimensiunile şi suprafeţele construcţiilor recomandate de regulamentele federaţiilor sportive naţionale şi cuprinde: teren de fotbal, teren de oină, teren de baschet, teren de handbal, teren de volei, două terenuri de tenis, pistă de alergare, pistă pentru aruncarea ciocanului, pistă pentru aruncarea discului, pistă pentru aruncarea greutăţii, gradene pentru 842 spectatori şi 4 locuri pentru persoane cu dizabilităţi, spaţii de cazare, vestiare, sală de conferinţe, sală de mese, bucătărie. Construit pe o suprafaţă de 27.000 mp, complexul cuprinde piste de alergare, teren de fotbal/rugby cu nocturnă, teren de oină, teren de baschet, pistă de atletism, pentru aruncarea ciocanului, aruncarea discului şi aruncarea greutăţii, teren de handbal, două terenuri de tenis cu nocturnă, un teren de volei, dar şi spaţii de cazare pentru sportivi.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii