Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:12 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Made in rural“, proiect desfăşurat de Primăria Cumpăna Mariana Gâju - „Prin lucrările realizate în atelierele de creaţie, vom promova comuna“ (galerie foto)

ro

20 Feb, 2016 00:00 3241 Marime text
Doamnele şi domnişoarele din Cumpăna vor continua îndeletnicirea de secole a străbunicilor şi bunicilor noastre, aceea de a ţese covoare, a broda ii şi cămăşi sau a tricota haine. Totul a fost posibil datorită proiectului „Made in rural“, desfăşurat de Primăria Cumpăna.
 
„Prin acest proiect, ne-am adresat gospodinelor din Cumpăna. Am pornit la drum cu Fundaţia World Vision şi am realizat aceste ateliere de creaţie. În proiect au fost instruite 84 de femei din localitate în meseria de ţesătoare, croitoreasă, brodeză, adică meserii care s-au uitat. Ce încercăm să facem? Să revenim la tradiţiile uitate, să păstrăm tradiţiile meşteşugăreşti. Ce caută oamenii? Caută lucru de mână, lucru în care a fost pus suflet. Prin lucrările realizate în aceste ateliere, ne vom promova comuna“, a declarat primarul localităţii Cumpăna, economist Mariana Gâju.
 
Primăria şi Consiliul Local Cumpăna, în parteneriat cu Fundaţia World Vision România şi cu Asociaţia pentru Dezvoltare Comunitară Cumpăna, au inaugurat, ieri, un atelier de creaţie, croitorie şi ţesătorie manuală. Dotat cu maşini performante de tricotat, maşini de cusut şi de brodat, războaie de ţesut şi mobilier adecvat, precum şi cu materie primă pentru realizarea de produse finite specifice, atelierul de creaţie de la Cumpăna a fost înfiinţat în cadrul proiectului „Made in rural“, derulat în perioada martie 2014 - decembrie 2015, în beneficiul persoanelor din mediul rural.
 
În cadrul acestui proiect s-au desfăşurat cursuri gratuite de formare profesională în ţesătorie manuală, de formare a competenţelor antreprenoriale şi de calificare ca lucrător în pensiune turistică, pentru 84 de persoane din localitate. Atelierul de creaţie, croitorie şi ţesătorie manuală este situat în incinta Centrului after school, situat în Cumpăna, aleea Taberei nr. 19B.
 
„Made in rural“ este un proiect de dezvoltare economică prin care se oferă gratuit calificare, consiliere şi mediere profesională, precum şi sprijin pentru începerea unor mici afaceri. Proiectul s-a desfăşurat în perioada 31 martie 2014 - 15 decembrie 2015, în beneficiul persoanelor din mediul rural, judeţele Bistriţa-Nădăud, Constanţa, Cluj, Dolj, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Vaslui şi Vâlcea.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii