Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:01 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„M-am simţit împlinit sufleteşte" Gabriel Tătulescu, premiat de comunitatea din Ştefan cel Mare (galerie foto)

ro

28 May, 2012 01:23 3266 Marime text
cap_3.jpgGabriel Tătulescu, fost primar al comunei Saligny, a primit sâmbătă o diplomă de merit din partea părintelui Adrian Vasile de la biserica cu hramurile „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe" şi „Dreptcredinciosul voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt" din localitatea Ştefan cel Mare.

Premierea a avut loc în cadrul slujbei de sfinţire a bisericii din localitatea Ştefan cel Mare, unde a participat şi Înaltpreasfinţitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului. Trebuie precizat că lăcaşul de cult sfinţit sâmbătă a fost reabilitat de autoritatea locală în perioada 2005 - 2012, pe vremea mandatului lui Gabriel Tătulescu, materialele de construcţii fiind asigurate de Consiliul Local, iar manopera de sponsorii aduşi de fostul primar. De altfel, au fost prezenţi la evenimentul religios sponsorii în cauză, iar dintre aceştia îl amintim pe Ionel Soare, candidat independent la Primăria Cernavodă şi a cărui soţie provine din localitatea Ştefan cel Mare. De asemenea, la slujbă au participat peste 300 de localnici din sat şi din zonele limitrofe. Oamenii din localitate au fost încântaţi de felul cum arată astăzi biserica lor şi i-au mulţumit fostului primar pentru ajutorul dat comunităţii. „Mulţumim domnule primar. Dumnezeu să vă dea sănătate!", au fost urările primite de Gabriel Tătulescu din partea oamenilor. „M-am simţit împlinit sufleteşte. A fost o slujbă reuşită, o sfinţire de biserică reuşită", a declarat fostul primar al comunei Saligny, Gabriel Tătulescu. Fostul primar a ţinut să mulţumească preotului Adrian Vasile, afirmând că reabilitarea bisericii este în primul rând meritul părintelui. „Părintele a urcat astăzi (n.r. sâmbătă) în ierarhia preoţească. Îşi merită pe drept avansarea, a dobândit-o prin muncă. Este un om corect, este un gospodar al satului, un preot demn să fie preot şi un părinte care ştie să fie aproape de oameni", a apreciat Gabriel Tătulescu.

Lucrările de consolidare, posibile cu sprijinul fostului primar

saligny2.jpg

Biserica a fost construită între anii 1906 - 1915, prin contribuţiile enoriaşilor, şi zidită de meşterii Panait Mohora şi Ştefan Dumitrescu. Între anii 1977 - 1978, a fost ridicată o turlă deasupra altarului şi clopotniţa. Deteriorându-se datorită trecerii vremii, din anul 2005 Primăria Saligny a început lucrările de consolidare, renovare şi pictare a aşezământului de cult, lucrări finalizate în acest an. Cu implicarea lui Gabriel Tătulescu şi a sponsorilor atraşi de el, s-a realizat repararea acoperişului, a fost construită o turlă argintie, iar pereţii exteriori au fost tencuiţi, izolaţi şi vopsiţi. Autoritatea locală s-a ocupat şi de pictarea interioară a lăcaşului de cult, pictura fiind foarte apreciată de localnici. Potrivit primarului, pictura a fost finalizată în decembrie anul trecut, iar izolaţia termică a clădirii a fost gata în urmă cu doar o săptămână.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii