Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:49 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Luna noiembrie, catastrofală pentru administrațiile locale, în lipsa fondurilor

ro

24 Oct, 2019 00:00 1560 Marime text

Primarii de orașe își exprimă mâhnirea față de încă o promisiune neonorată, făcută primarilor de Guvernul demis, care nu a adoptat în şedinţa executivului hotărârea referitoare la alocarea fondurilor necesare pentru plata facturilor din programele PNDL 1 şi PNDL 2.
Astfel, orașele vor rămâne fără finanțare, fapt ce va conduce la blocarea proiectelor de dezvoltare.
Totodată primarii de orașe consider că rectificarea de buget necugetată a Guvernului demis a pus orașele mici și mijlocii din România într-o situație extrem de grea, mai mult de un sfert din acestea îndreaptându-se spre faliment.
Primarii de orașe apreciază că, prin HG 752/14 octombrie 2019 privind repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale emisă în baza rectificării de buget, 27 de orașe au primit între 3 şi 10 lei/locuitor, 16 orașe între 11 şi 20 lei/locuitor şi 14 orașe între 21 şi 30 lei/locuitor.
Astfel, după aprobarea hotărârii de guvern, 25 de oraşe au rămas cu buget minim de funcţionare sub 1.000 lei/locuitor/an, în această valoare fiind incluse sumele alocate pentru însoţitorii persoanelor cu dizabilităţi.



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii