Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:48 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lucrările continuă în Cuza Vodă Biserica din comună, în centrul atenţiei autorităţilor locale

ro

07 Apr, 2014 00:00 2869 Marime text
După ce a fost zguduită de scandalul debranşărilor de la reţeaua de apă a consumatorilor care nu şi-au mai plătit de ani buni facturile restante, comuna constănţeană Cuza Vodă îşi continuă proiectele. „Continuăm pictura la biserica din comună, care poartă hramul «Sfântul Mare Mucenic Gheorghe». La exterior este o lucrare de mai mare amploare, ar putea dura chiar doi ani. Am dat jos tot stratul de la exterior, până am ajuns la cărămidă, iar acum tencuim din nou, cu materiale de calitate. Deja au fost înlocuite geamurile, iar acoperişul a fost reabilitat“, a precizat primarul de la Cuza Vodă, Niculae Horneţ. Biserica din localitatea constănţeană este una istorică.

A fost construită şi sfinţită în urmă cu peste 120 de ani. În timpul Primului Război Mondial, biserica a fost devastată şi a căzut pradă hoţilor. Potrivit http://wikimapia.org, în lăcaşul de cult sunt adăpostite şi astăzi unele obiecte din metale preţioase, obiecte cu valoare istorică documentară - unele cărţi de ritual editate înainte de anul 1899 şi obiecte cu valoare artistică istorică deosebită.
Cât despre debranşarea rău-platnicilor de la reţeaua de apă a comunei, primarul Niculae Horneţ spune: „Au termen să îşi achite debitele restante până imediat după Paşte, după care, dacă nu vom primi măcar jumătate din bani, va trebui să-i debranşăm“. „Am strâns doar vreo 20.000 de lei din toată suma de 76.170 de lei, cât ar fi trebuit să primim“, a declarat şeful administraţiei publice locale de la Cuza Vodă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii