Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:29 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Locuitorii din Cumpăna, judeţul Constanţa, vor avea acces direct la Autostrada A4 (document)

ro

18 Jul, 2019 00:00 15322 Marime text

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA a demarat procedura de licitaţie pentru atribuirea unui contract necesar elaborării studiului de fezabilitate şi proiect tehnic de execuţie pentru „Nod Rutier Cumpâna A4 (km 16+700) – DN 39E”.

Valoarea estimată a proiectului este de 820.561,5 lei, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor este 30 august 2019.
Amintim că primarul din comuna Cumpăna, Mariana Gâju, a discutat în 2018 cu secretarul de stat de la Ministerul Transporturilor, Mircea Sorin Biban, aflat într-o vizită de lucru în localitatea menţionată, despre posibilitatea înfiinţării unui nod rutier care să lege Cumpăna de autostradă. La vremea respectivă au fost analizate două variante.

Prima variantă este drumul cu acces din DN 39E către Lazu - Selgros. Al doilea drum este cel cu acces din DN 39E către prelungirea străzii Hatman Arbore. Din imaginile furnizate de către CNAIR, prima variantă a rămas în picioare. 

n cadrul contractului se vor presta următoarele servicii şi se vor elabora următoarele documente:
- Elaborarea Studiului de Fezabilitate, ţinând cont de aplicabilitatea în totalitate a legislaţiei în vigoare (norme, normative, standarde, legi etc.);
- Întocmirea documentaţiei suport şi acordarea de asistenţă Beneficiarului pentru susţinerea aplicaţiei de finanţare;
- Realizarea Proiectului pentru Autorizarea Executării Lucrărilor de Construire (PAC/DTAC) şi acordarea de asistenţă tehnică Beneficiarului până la obţinerea autorizaţiei de construcţie;
- Realizarea Proiectului Tehnic de Execuţie (PTE), ţinând cont de aplicabilitatea în totalitate a legislaţiei în vigoare (norme, normative, standarde, legi etc.);
- Pregătirea documentaţiei de atribuire pentru contractul de execuţie lucrări;
- Acordarea de asistenţă tehnică Beneficiarului în perioada derulării procedurii de achiziţie publică a contractului de execuţie lucrări (daca va fi cazul).

În secţiunea „Documente” puteţi vizualiza anunţul de participare la care am făcut referire. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Paul 23 Jul, 2019 13:24 Exista la CNAIR si o propunere de descarcare nod rutier asa cum spune dl. Robert , muuult mai simpla si mai ieftina ( fara un alt pod ) , dar persoanele decidente au ales aceasta varianta din motive numai de ei stiute.
  • Andrei 18 Jul, 2019 11:31 Bine ca fac iesire la Cumpana, in loc sa fi facut iesire si urcare la intersectia cu DN3 care vine din sudul Judetului si ar fi scos vara tot traficul greu din Murfatlar si Valu!!! Dar ce sa-i faci, asa e la noi, totul e gandit cu CURU si nu cu capul!!!
  • Gheorghe Florentina 18 Jul, 2019 10:14 Felicitari doamnei Primar!
  • Robert 18 Jul, 2019 05:46 Daca jonctiunea va arata ca in poza, este o idiotenie. Pentru ce sa construiesti inca un pasaj, inca un giratoriu? Se poate face legatura fara aceste constructii inutile si costisitoare, folosindu-se doar actualul pod peste autostrada si 4 jonctiuni de legare la autostrada. Sau, ca de obicei, mai scump e mai bun, ca sifonam mai multi bani? Offf... cum o fi, numai sa se faca!