Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:53 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Locatari noi la Cumpăna Uşile a 19 locuinţe ANL s-au deschis pentru tineri (galerie foto)

ro

04 Mar, 2014 00:00 7369 Marime text
Administraţia locală din Cumpăna investeşte în viitorul comunei: 19 familii s-au mutat, de ieri, în casă nouă! Alături de Dumitru Nancu, directorul general al Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe (ANL), aleşii locali din Cumpăna au înmânat cheile celor 19 unităţi locative proaspeţilor proprietari, într-un cadru festiv. Apartamentele şi garsonierele inaugurate ieri fac parte din primul lot de locuinţe ANL, din totalul de 64, care vor fi date în folosinţă până în luna iunie a acestui an, după cum speră aleşii locali.

Cei care au dorit să aibă o astfel de locuinţă au depus dosarele încă din anul 2009, astfel că ei au avut de aşteptat 5 ani până să intre în posesia cheii noului domiciliu. Conform legii, cei care înaintează demersurile pentru obţinerea unui spaţiu locativ ANL trebuie să aibă între 18 şi 35 de ani, să nu deţină proprietăţi şi să-şi desfăşoare activitatea în localitatea respectivă. „După cel puţin un an de la închiriere, tinerii vor putea să îşi achiziţioneze locuinţa contra unei sume mai mici de 18.000 de euro pentru un apartament şi 13.000 de euro pentru o garsonieră, preţul unui metru pătrat de construcţie fiind de 326 de euro”, a declarat directorul general al ANL, Dumitru Nancu. Pentru cele 64 de locuinţe ANL care urmează să se construiască în Cumpăna, au fost depuse 164 de dosare.

„Deşi recepţia lucrărilor s-a făcut în luna decembrie 2013, am aşteptat până acum pentru a le putea înmâna cheile locuinţelor noilor locatari în condiţii favorabile, adică având toate branşamentele la utilităţi făcute. Este important de reţinut faptul că acestea nu sunt locuinţe sociale, ci locuinţe destinate tinerilor, pe care ei le vor putea cumpăra, dacă vor dispune”, a afirmat primarul comunei Cumpăna, economist Mariana Gâju.
Aleşii locali au planuri mari pentru noul cartier care începe să prindă contur şi spun că în zonă urmează să se construiască şi un campus şcolar, care va include grădiniţă şi creşă, deoarece majoritatea celor care locuiesc sau urmează să locuiască acolo sunt familii cu copii. În apropiere există deja un parc dotat cu locuri de joacă pentru copii, dar şi o sală de sport.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • maria 06 Mar, 2014 15:00 Pai asta din poza a avut 800 mp de teren in CONCESIUNE,pe care a avut si un inceput de casa,pe care le-a vandut.Iar celalalt are o casa pe numele lui de la bunici,pe strada Preot Alexandru