Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:11 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lipsa banilor amână termenul de finalizare a lucrărilor Reabilitarea bisericii din Cuza Vodă se face cu paşi tot mai mărunţi

ro

21 Jul, 2014 00:00 1735 Marime text
În comuna Cuza Vodă, cu toate că greutăţile financiare sunt din ce în ce mai acute, lucrările începute sunt continuate de administraţia publică locală. Primăria comunei Cuza Vodă a demarat, de mai multă vreme, lucrările de reparare a trotuarelor din localitate. „După trotuare, avem de gând să facem şi o pietruire uşoară a străzilor, dar să vedem de ce bani mai dispunem. Avem un proiect de asfaltare a unui număr de opt străzi ale comunei, însă trebuie să vedem de unde vom face rost de bani, avem datorii mari restante din trecut, arierate. Mai mult decât atât, Curtea de Conturi nu doar că ne obligă să le plătim, dar chiar ne-a amendat cu 11.000 de lei. Totalizând, arieratele şi amenda depăşesc veniturile pe care le încasăm“, a declarat primarul Niculae Horneţ.
 
Chiar dacă lipsa banilor este o „boală grea“ pentru mai toate comunele constănţene, anumite lucrări nu mai pot fi amânate. De pildă, biserica ortodoxă din localitate, veche de peste un veac, risca să se prăbuşească dacă autoritatea publică locală nu ar fi intervenit din timp. „În 2012, am înlocuit acoperişul de tablă al bisericii. Dar când te apuci de un lucru, constaţi că mai sunt şi alte dedesubturi. Aşa că am schimbat, totodată, grinzile şi căpriorii. Am consolidat la interior clădirea, iar acum facem lucrările exterioare de consolidare şi, concomitent, refacem pictura interioară. Până acum, au fost pictate altarul și catapeteasma, dar lipsa banilor ne face să tot amânăm termenul de finalizare a lucrărilor“, a precizat primarul Niculae Horneţ.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii