Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:13 14 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Licitaţia pentru Sala Polivalentă, amânată sine die. Cum va arăta (documente)

ro

11 Feb, 2017 00:00 2754 Marime text
Sala Polivalentă şi Cazinoul sunt cele două investiţii majore din municipiul Constanţa pentru care Compania Naţională de Investiţii a organizat fără succes, până în prezent, licitaţii ce vizau lucrări de construcţie, respectiv, reabilitarea.
 
Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a decis suspendarea sine die a licitaţiei demarate de Compania Naţională de Investiţii pentru Sala Polivalentă din Constanţa. Hotărârea a fost luată pe 9 februarie.
 
Potrivit deciziei CNSC, unul dintre ofertanţii înscrişi în procedură a contestat licitaţia, reclamând că lista cantităţilor de lucrări este incorectă şi nerealistă, şi a cerut atât anularea întregii proceduri de achiziţie publică, cât şi suspendarea licitaţiei. CNSC a decis să recurgă la suspendare, motivul invocat fiind termenul scurt pentru depunerea ofertelor (vezi decizia de încheiere publică în secţiunea „Documente“).

CNI a prelungit termenul pentru depunerea ofertelor pentru Sala Polivalentă Constanţa
 
Compania Naţională de Investiţii (CNI), autoritate contractantă, a lansat la sfârşitul anului trecut licitaţia pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor la Sala de Sport Polivalentă - 5.000 de locuri, din municipiul Constanţa, bd. Aurel Vlaicu nr. 254, zona Badea Cârţan. Regimul de înălţime va fi D+P+1E, iar imobilul va avea o suprafaţă totală de 60.185 mp şi una construită de 7.400 mp. Municipalitatea îşi propune să amenajeze şi spaţii verzi pe 8.700 mp, precum şi locuri de parcare pentru 620 de autoturisme şi nouă autocare.
 
Clădirea va avea săli şi spaţii pentru competiţii sportive, conferinţe, congrese şi activităţi culturale (concerte, festivităţi). Din cauza numeroaselor solicitări de clarificare primite de autoritatea contractantă, aceasta a fost nevoită să prelungească termenul de depunere a ofertelor până pe 17 ianuarie. Precizăm că termenul iniţial pentru depunerea ofertelor era 9 ianuarie 2017.

Valoarea totală a investiţiei, aprobată de Guvern, este de 96.718.000 de lei, echivalentul a 21,5 milioane de euro, din care, pentru construcţii-montaj, s-a alocat suma de 65.323.000 de lei. Guvernul a decis ca lucrările să se realizeze în termen de 27 de luni.

După adjudecarea licitaţiei, constructorul va avea la dispoziţie trei luni pentru proiectare şi 24 de luni pentru execuţia lucrărilor. Pentru Sala Polivalentă, Primăria va plăti 13 milioane de lei.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi vizualiza şi contestaţia depusă de unul dintre ofertanţi.

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Jenna 15 Jun, 2017 06:08 Băi mincinoșilor , ne-am săturat de minciunile voastre electorale până peste cap. Ditamai orașul nu are o sală de sport ca lumea și un stadion decent sau un bazin de înot . Mincinoșilor !!!