Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:22 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liberalii susţin că la presiunea lor se întâmplă acest lucru După ce, la şedinţa de Consiliu, aleşii i-au respins 26 de proiecte, primarul Decebal Făgădău a emis o notă internă! (document)

ro

09 Jun, 2018 00:00 3175 Marime text
Primarul Constanţei, Decebal Făgădău, a emis recent o notă internă în vederea pregătirii şedinţelor Consiliului Local al municipiului Constanţa.
 
Prima şedinţă care s-ar putea organiza ca la carte ar trebui să fie cea din luna aceasta. Iată conţinutul notei interne, pe care o puteţi vizualiza şi în secţiunea „documente“: „În conformitate cu Regulamentul de funcţionare al Consiliului local, aparatul primarului şi al Consiliului Local au următoarele obligaţii de a elabora documentaţia aferentă proiectelor de hotărâri, după cum urmează:
- directorii de direcţii (sau înlocuitorii acestora), precum directorii regiilor (sau înlocuitorii acestora), vor comunica titlurile proiectelor de hotărâri până la data de 11.06.2018;
- în perioada 11.06-20.06.2018 se vor transmite spre verificare Compartimentului relaţii Consiliul Local şi administraţie locală proiectele de hotărâre, astfel încât să fie verificate şi validate cel puţin 1/8 pe zi din numărul total de proiecte aferente unei direcţii;
- în perioada 13.06.-20.06.2018 se vor prezenta spre avizarea Comisiilor de specialitate ale Consiliului Local proiectele de hotărâre care nu au avizele necesare.
 
Proiectele de hotărâri vor fi transmise comisiilor pentru avizare, în format electronic, fiecare proiect de hotărâre într-un singur fişier tip pdf, pe mail, cu cel puţin două zile înainte de data comisiei. Proiectele de hotărâre vor fi verificate şi scanate de Compartimentul relaţii Consiliul Local şi administraţia locală, astfel încât, cu cinci zile înainte de şedinţă, acestea să poată fi scrise pe suport optic şi predate consilierilor locali spre analiză.
 
Lista de proiecte ce urmează să fie înscrise în convocatorul şedinţei va fi semnată de directorul direcţiei care instrumentează hotărârile şi va fi avizată în mod obligatoriu de primarul Decebal Făgădău.
 
Directorii de direcţii poartă întreaga răspundere pentru respectarea termenelor menţionate în această notă, proiectele de hotărâre urmând să fie verificate personal de primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău. Nerespectarea termenelor va atrage neincluderea proiectelor de hotărâri pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local“, se arată în nota internă emisă pe 5.06.2018 şi care poartă semnătura edilului-şef al Constanţei.
 

Liberalii susţin că la presiunea lor a fost adoptată nota internă

 
„Cel mai probabil, primarul a decis să evite pe viitor situaţiile caraghioase, ca cea de la ultima şedinţă de CLM, când jumătate dintre proiecte nu au fost votate de consilieri, după ce aceştia au reclamat faptul că au intrat în posesia proiectelor de hotărâre sau nu au primit precizările solicitate aparatului de specialitate.
Abia după jumătate de mandat şi foarte multe solicitări din partea consilierilor Partidului Naţional Liberal, primarul Constanţei pare că a înţeles, cel puţin teoretic, că haosul şi harababura din şedinţele Consiliului Local Municipal trebuie să ia sfârşit.
 
Să sperăm că acest circuit nu va exista doar pe hârtie şi se va implementa şi la nivel practic. Vom urmări dacă primarul şi subordonaţii săi respectă acest document şi vom taxa, în continuare, orice bâlbâială a administraţiei Făgădău. Partidul Naţional Liberal, prin consilierii săi municipali, a cerut constant o astfel de reglementare care să organizeze şedinţele de Consiliu Local Municipal“, susţin printr-un comunicat de presă reprezentanţii organizaţiei municipale a PNL Constanţa, prin intermediul coordonatorului, Septimiu Bourceanu.
 
Citeşte şi:
 
26 de proiecte aflate pe ordinea de zi a CLM Constanţa, respinse Decebal Făgădău - „Sper să vină şi ziua în care vom avea şedinţe utile, nu doar interesante“

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii