Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:59 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Laboratoare, bibliotecă modernă, sală de ceremonii Şcoala „Tudor Arghezi” din Năvodari, extinsă şi modernizată cu fonduri europene (galerie foto)

ro

01 Feb, 2020 00:00 4236 Marime text
Săli de clasă noi, laboratoare cu anexe, o bibliotecă modernă, o sală de ceremonii pentru 600 de copii din Năvodari, toate dotate cu mobilier şi echipamente de ultimă generaţie. Sunt veşti bune pentru copiii din oraşul Năvodari. Proiectul privind extinderea şi modernizarea Școlii Gimnaziale nr. 3 „Tudor Arghezi” se va face cu fonduri europene. În acest sens, Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est a informat Primăria Năvodari că proiectul Școlii nr. 3, depus pe SUERD, în cadrul Axei prioritare 13, are punctajul necesar pentru a fi finanţat şi că următoarea etapă este semnarea contractului de finanţare.
 
Proiectul va avea în vedere reabilitarea şi modernizarea corpului de clădire existent cu regim de înălţime S+P+2E, dar şi prin construirea unui corp nou de clădire cu regim de înălţime S+P+2E+3 parţial şi a unui corp de legătura ce va face trecerea de la corpul existent la corpul nou.
 
În noua construcţie, cei peste 600 de copii şi cadre didactice se vor bucura şi vor învăţa în: 15 săli de clasă, pentru 30 de elevi fiecare; 5 săli de clasă, pentru 24 de elevi fiecare; 8 laboratoare cu anexe; o bibliotecă modernă; o sală de ceremonii, toate aceste spaţii urmând să fie dotate cu mobilier şi echipamente de ultimă generaţie. Se vor asigura facilităţi şi pentru persoanele cu dizabilităţi.
 
De asemenea, se va construi o sală de sport modernă de peste 550 mp, într-un corp de clădire separat. Se va realiza un teren de sport exterior multifuncţional prevăzut cu suprafaţă turnată elastică, cu împrejmuire perimetrală de 5 m şi iluminat (nocturnă), dotat cu coşuri de baschet, fileu pentru tenis de câmp şi volei, porţi multifuncţionale pentru handbal şi fotbal, terenul urmând să fie utilizat pentru orele de educaţie fizică. Suprafaţă desfăşurată a obiectivului la finalul proiectului va fi de 5.284,99 mp, amprenta la sol fiind de 1.792,53 mp. Valoarea totală a proiectului depăşeşte 19,7 milioane de lei (inclusiv TVA), aproximativ 4,28 milioane euro, iar contribuţia Primăriei Năvodari este de aproximativ 2% din cheltuielile eligibile.
 
Citeşte şi:
 
Imobilul, renovat şi modernizat de Primăria Năvodari Centrul Medical Multifuncţional din Năvodari a fost predat Spitalului Judeţean Constanţa (galerie foto)

Mandatele membrilor Consiliului de Administraţie al Termica Distribuţie Năvodari SRL, reînnoite

Parc de machete în Năvodari! Primăria reînvie un proiect demult apus. În ce stadiu este şi unde va fi amenajat
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii