Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:39 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La propunerea aleșilor locali USR PLUS, cinci baze sportive vor fi preluate de Primăria Constanța pentru reabilitare

ro

16 Jan, 2021 00:00 2557 Marime text
  • La începutul acestui an, aleșii locali municipali de la USR PLUS au propus primarului Constanţei, Vergil Chiţac, preluarea bazelor sportive aflate pe teritoriul municipiului pentru a fi reabilitate
  • Este vorba despre stadionul CS „Farul”, Palatul Copiilor Constanţa, Complexul Sportiv „Badea Cârţan”, Baza sportivă „Triunghi” Constanţa şi Club Sportiv Şcolar nr. 1 Constanţa
  • Cele cinci baze sportive se află, momentan, în administrarea Ministerului Educației și Cercetării și a Ministerului Tineretului și Sportului

La începutul acestui an, aleșii locali municipali de la USR PLUS au propus primarului Constanţei, Vergil Chiţac, preluarea bazelor sportive aflate pe teritoriul municipiului pentru a fi reabilitate.

Majoritatea imobilelor cu această destinaţie se află într-o stare continuă de degradare, fapt ce le face imposibil de utilizat de către sportivii constănţeni printre care se află, în mod sigur, şi viitori campioni ai sportului românesc.

"Consider că resuscitarea acestui domeniu de mare interes, nu demult, pentru constănţeni, este o prioritate pentru administraţia publică a oraşului nostru.
În urma discuţiilor purtate, primarul şi-a manifestat interesul faţă de propunerea arătată, declarându-se la rândul său un iubitor al sportului constănţean. Alături de colegii mei din USR PLUS, am convenit să propunem spre aprobarea colegilor din  Consiliul Local Constanţa preluarea în administrarea municipalităţii a cinci dintre cele mai reprezentative baze sportive ale oraşului", afirmă Mihai Ochiuleț, consilier local municipal USR PLUS.
Primăria Constanța va solicita Guvernului României preluarea în proprietate, în vederea administrării și reabilitării, a cinci baze sportive din oraș. Este vorba despre stadionul CS „Farul”, Palatul Copiilor Constanţa, Complexul Sportiv „Badea Cârţan”, Baza sportivă „Triunghi” Constanţa şi Club Sportiv Şcolar nr. 1 Constanţa.
"Ideal ar fi să putem reabilita măcar una dintre acestea pe an, însă până nu identificăm sursa de finanţare nu putem anticipa cât de repede vom concretiza readucerea la viaţă a acestor obiective emblematice pentru Constanţa, mai ales că actuala administrație a preluat un buget cu o foarte mare gaură. Cele cinci baze sportive se află, momentan, în administrarea Ministerului Educației și Cercetării și a Ministerului Tineretului și Sportului, dar sperăm ca „mingea” să ajungă cât mai repede în terenul nostru, al administraţiei locale, pentru a ne apuca de treabă", a mai spus alesul local.
 

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii