Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Cernavodă RAJA începe lucrările la canalizare, Primăria extinde reţeaua de termoficare

ro

29 Mar, 2013 00:00 2166 Marime text
La Cernavodă, în următorii doi ani, vor fi finalizate lucrările de racordare a întregului oraş la sistemul de termoficare al Centralei Nucleare, aşa că localnicii vor spune cât de curând adio sobelor. Dar investiţiile pe partea de infrastructură nu se opresc aici. Luni, cei de la RAJA încep lucrările la  sistemul de canalizare.

Primarul oraşului, Gheorghe Hânsă, a iniţiat, zilele acestea, licitaţie publică pentru racordarea a altor 180 de case la sistemul de termoficare, în ideea ca şi aceşti locuitori să beneficieze de agent termic ieftin de la Centrala Nucleară.
Astfel, potrivit anunţului de licitaţie publică, se doreşte realizarea reţelei termice secundare de încălzire şi apă caldă menajeră pe următoarele tronsoane: Călăraşi parţial până în strada Cuza Vodă, Dimitrie Bolintineanu, Gheorghe Şincai, Cuza Vodă (între strada Călăraşi şi strada Bălcescu, între numărul19 – 21), Unirii parţial (între strada Călăraşi şi strada D. Bolintineanu)cu racordare la PT30 (strada Lt. Ion Musat), Nicoale Bălcescu (parţial, până în strada Cuza Vodă), D. Cantemir, A. Saligny (între N. Bălcescu şi Lt. Ion Musat), Cuza Vodă (între strada N. Bălcescu şi strada Călăraşi între numărul 17-19) cu racordare la PT30 ( strada Lt. Ion Musat), Răsăritului (între strada 24 Ianuarie şi strada M. Eminescu) cu racordare la PT 1 prin reţeaua existentă din strada 24 Ianuarie şi strada Energiei (între strada Plantaţiei şi strada Cazarmii) cu racordare la PT1 prin reţeaua existentă pe strada P. Grigorescu şi înlocuire conductă apă potabilă. 

Valoarea estimată a lucrării de realizare a reţelei termice secundare de încălzire şi apă caldă menajeră este de 2.135.203,95 lei. Agenţii economici interesaţi de licitaţie pot depune oferte până pe data de 8 aprilie, ora 10.00, urmând ca în aceeaşi zi la ora 11.30 să aibă loc deschiderea de oferte.

32% din bugetul oraşului alocaţi pentru termoficare şi canalizare

Şeful autorităţii locale a menţionat că la această dată au mai rămas de racordat la sistemul de termoficare 20 de străzi dintr-un total de 140 şi că, în doi ani, tot oraşul va beneficia de agent termic de la Centrala Nucleară.
Banii pentru lucrările de realizare a reţelei termice secundare de încălzire şi apă caldă menajeră vin de la bugetul local al oraşului. Anul acesta, un procent de 32% din bugetul localităţii merge către termoficare şi canalizare, a mai precizat Hânsă.

„Noi sperăm ca lucrările să fie gata în vară”

Şeful autorităţii locale a ţinut să menţioneze că paralel cu lucrarea de termoficare se realizează şi canalizarea. De altfel, luni, cei de la RAJA încep amenajarea reţelei de canalizare pe 19 străzi care se află în zona unde se are în vedere extinderea reţelei de termoficare. „Noi sperăm ca lucrările la termoficare şi canalizare să fie gata vara aceasta, dacă nu, cel târziu în primăvara viitoare”, a menţionat primarul Gheorghe Hânsă.
Precizăm că în oraşul Cernavodă, ca şi în multe alte localităţi din Regiunea Sud-Est, RAJA derulează lucrările la sistemul de apă şi canalizare cu bani europeni. Fondurile băneşti, în cuantum total de 821.094.918 lei, au fost atrase de RAJA, prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu, pentru proiectul privind reabilitarea şi modernizarea sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare în regiunea Constanţa - Ialomiţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii