Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:34 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La ce duce sfidarea lui Mazăre Mihai Petre - „Hunchiar va ajunge în situaţia Cazinoului"

ro

15 Dec, 2011 00:00 2015 Marime text

MihaiPetre-MihaiPetre05.jpgConsilierul judeţean Mihai Petre sare mai nou la gâtul primarului Radu Mazăre, cu care şi-ar dori să intre în competiţia pentru Primăria Constanţa, în cazul în care PDL ar miza pe candidatura sa.

Mihai Petre îi reproşează edilului atitudinea sfidătoarea cu privire la situaţia dramatică în care se regăseşte Geamia Hunchiar. „Hunchiar este un loc frecventat atât de turiştii aflaţi în vizită în municipiul nostru, cât şi de constănţeni. În acest context, consider că este inadmisibil ca un edil responsabil să trateze cu atâta indiferenţă un edificiu cultural de care se bucură o întreagă comunitate locală", spune Petre.

Pe de altă parte, mai susţine consilierul, „comportamentul primarului Radu Mazăre nu mai trebuie să mire pe nimeni cât timp principalul simbol naţional al judeţului nostru, Cazinoul Constanţa, a ajuns într-o stare de degradare deplorabilă, numai din cauza domniei sale".

În opinia democrat-liberalului, Geamia Hunchiar nu trebuie privită ca un bun ce aparţine în exclusivitate unei comunităţi minoritare, în cazul nostru comunitatea musulmană, ci este un bun al întregii municipalităţi constănţene. „În calitate de reprezentant al cetăţenilor judeţului Constanţa, indiferent de naţionalitate şi orientare religioasă, resping atitudinea şi comportamentul distructiv al tandemului Mazăre - Constantinescu, care afectează în mod direct simbolurile culturale ale judeţului nostru", adaugă consilierul, care şi-a reafirmat şi în acest context susţinerea faţă de acţiunile prefectului judeţului Constanţa, Claudiu-Iorga Palaz, de intrare în legalitate pe această speţă şi se declară alături de comunitatea musulmană în eforturile depuse pentru salvarea Geamiei Hunchiar, un monument important pentru istoria şi cultura judeţului Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii