Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:10 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Juriştii nu mai fac faţă şi vor fi încheiate contracte de asistenţă juridică Pe rolul instanţelor, Primăria Constanţa are aproape două mii de dosare

ro

31 Oct, 2017 00:00 1792 Marime text
Aleşii locali se reunesc astăzi în şedinţa ordinară a lunii octombrie. Pe ordinea de zi a şedinţei figurează un proiect care face referire la încheierea unor contracte de consultanţă/asistenţă/reprezentare juridică în vederea apărării intereselor Municipiului Constanţa prin primar, ale Primarului Municipiului Constanţa, ale Consiliului Local al municipiului Constanţa, precum şi ale Comisiei locale de aplicare a Legii nr. 18/1991 în faţa instanţelor de judecată, având ca obiect legile proprietăţii, contestaţii la executare şi alte acţiuni similare obiectului contractului.
 
În expunerea de motive se precizează faptul că, în prezent, pe rolul instanţelor de judecată sunt înregistrate 1.831 de dosare, aflate în diverse stadii procesuale (fond/apel/recurs/revizuire/contestaţie în anulare), în care Municipiul Constanţa prin Primar, Primarul Municipiului Constanţa, Consiliul Local Constanta şi Comisia Locală de aplicare a Legii 18/1991 au calitatea de parte procesuală, din care 1.069 de litigii noi, înregistrate în cursul anului 2017.
 
De asemenea, conform raportului sintetic extras de pe programul Tethys, la nivelul Serviciului Juridic, în cursul anului 2017 s-au primit 28.799 de documente, din care 19.837 au fost primite, analizate, verificate, soluţionate şi ulterior transmise 8.347 de documente rezolvate.
 
Ca urmare a noilor atribuţii introduse, în momentul de faţă, aproximativ 1.000 de dosare se află în lucru la juriştii din cadrul Serviciului Juridic, care asigură asistarea şi reprezentarea juridică în fata instanţelor de judecată a Primarului Municipiului Constanţa. La toate acestea se adaugă activitatea curentă din cadrul Primăriei Municipiului Constanţa, constând în acordarea de consiliere juridică celorlalte departamente din cadrul instituţiei, soluţionarea dosarelor formulate în baza Legii nr. 10/2001, participarea în comisiile de licitaţii, elaborarea propunerilor de contracte, întocmirea proiectelor de hotărâre etc., toate aceste activităţi fiind supradimensionate în raport cu numărul de posturi existent în cadrul Serviciului Juridic.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii