Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:07 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judeţul Constanţa, fără jumătate dintre primarii de comune. Gospodarii-şefi participă, zilele acestea, la Adunarea Generală a ACoR

ro

17 Feb, 2015 00:00 2028 Marime text
Cele mai multe comune constănţene au rămas fără primari zilele acestea. De duminică, 15 februarie, şi până mâine, gospodarii-şefi ai comunelor se află în capitală, unde participă la cea de-a XVIII-a sesiune ordinară a Adunării Generale a Asociaţiei Comunelor din România (ACoR). Ieri, aleşii locali au avut întâlnire cu ministrul Mediului, Rovana Plumb, cu cel al Finanţelor, Darius Vâlcov, dar şi cu Dan Mihalache, şeful cancelariei prezidenţiale, care le-a transmis aleşilor mesajul preşedintelui Klaus Iohannis. Şi comisarul pentru Politică regională din cadrul Comisiei Europene, Corina Creţu, s-a aflat la întâlnirea primarilor de comune din România. Deşi era aşteptat, premierul Victor Ponta nu a venit la întâlnirea cu aleşii locali, însă a trimis soli care să transmită mesajul său. 

„S-a discutat despre salarizarea din administraţia publică, care, şi din punctul meu de vedere, este nesatisfăcătoare, precum şi despre modalităţile de accesare a proiectelor europene“, a declarat primarul comunei Siliştea, Mihai Soare. „Am discutat de asemenea şi despre echilibrarea bugetelor locale, ministrul Vâlcov declarând că, anul acesta, modalitatea de împărţire a banilor prin alocare directă de la Guvern este un experiment, iar primarii nemulţumiţi, care nu au fost cuprinşi în prima parte a alocărilor bugetare din luna ianuarie, au primit asigurări că situaţia se va remedia în luna iunie. Aproximativ jumătate dintre primarii de comune din judeţul Constanţa sunt prezenţi la eveniment“, a mai spus gospodarul-şef de la Siliştea.
 
Întrunirea în cea de-a XVIII-a sesiune ordinară a Adunării Generale a Asociaţiei Comunelor din România a prevăzut, în programul zilei de ieri, dezbateri referitoare la organizarea şi bugetul asociaţiei, dar şi proiecte pentru următoarea perioadă. Tema evenimentului de ieri a fost „Abnegaţie, altruism, armonie şi autoritate în asociaţie“. De asemenea, cei mai merituoşi primari au fost premiaţi. Astfel, primarii cu cinci mandate au primit diploma de excelenţă „Primar de 5 stele“, iar cei cu patru mandate au fost distinşi cu premiul „Primar de 4 stele“. Administraţiile locale care au contribuit la promovarea şi păstrarea valorilor şi civilizaţiei tradiţionale specifice satului au fost recompensate cu diplome de excelenţă şi titlul de merit „Nicolae Sabău“, iar unii gospodari-şefi au primit ordinul de merit, trofeul şi diploma de excelenţă „Corneliu Leu“ pentru activitatea depusă în domeniul literaturii şi publicisticii. Un alt premiu, ce poartă numele lui „Ivan Patzaichin“, a fost acordat primarilor care promovează sportul. Abia la finalul întâlnirii AcoR vom afla cu câte premii se întorc primarii constănţeni de la Bucureşti.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii