Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:46 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Investiţie la şcoală Copiii din Cuza Vodă nu vor mai învăţa la Căminul Cultural

ro

02 Nov, 2015 00:00 2071 Marime text


Un exemplu în acest sens este şi administraţia publică locală din Cuza Vodă. În iunie anul curent, primarul Niculae Horneţ recunoştea că „o altă problemă cu care se confruntă aleşii locali din comuna Cuza Vodă sunt spaţiile destinate elevilor”. Copiii din clasa zero nu învaţă la şcoală, ci în Căminul Cultural din localitate. Problema sălilor de curs era cu atât mai stringentă cu cât Cuza Vodă este printre puţinele comune care se pot lăuda cu o creştere a natalităţii. „Căutăm soluţii pentru construirea a cel puţin trei săli de curs în continuarea clădirii de la şcoală. Mai întâi trebuie să facem rost de fonduri pentru a demara proiectarea, avem promisiuni că vom primi o sponsorizare în acest sens, există şi proiecte pe fonduri europene, vom vedea în ce direcţie o luăm“, declara la acea vreme gospodarul-şef de la Cuza Vodă, Niculae Horneţ.

Citeşte şi
1.300.000 de lei pentru viitorul copiilor - La Cuza Vodă se caută soluţii pentru extinderea clădirii şcolii

Se pare că, între timp, acesta a găsit soluţia salvatoare. Recent, administraţia locală a atribuit un contract pentru realizarea proiectului  „Supraetajarea corpului nou al Şcolii Generale Cuza Vodă”. Lucrările au fost estimate la 961.642,13 lei fără TVA. Doi agenţi economici s-au oferit să efectueze lucrările. Câştigătoare a fost desemnată o firmă din Bucureşti - Euromateria, care s-a angajat ca în termen de opt luni de la momentul emiterii ordinelor de începere a lucrărilor, să execute supraetajarea şcolii pentru suma de 817.496,46 lei fără TVA.
Implementarea proiectului „Supraetajarea corpului nou al Şcolii generale Cuza Vodă” va fi posibilă în baza OUG nr. 28/2013, finanţarea fiind asigurată de la bugetul de stat.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii