Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:10 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Investiţie de peste şapte milioane de lei la Mihail Kogălniceanu Belu - „Aşteptăm de multă vreme o astfel de instituţie!”

ro

28 Jun, 2013 00:00 2046 Marime text
Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Metropolitană Constanţa” a demarat în luna octombrie a anului trecut implementarea proiectului „Reabilitarea, extinderea şi dotarea unei clădiri din Zona Metropolitană Constanţa, localitatea Mihail Kogălniceanu, în vederea utilizării acesteia drept centru pentru tineret”.
Noul centru de tineret din comuna Mihail Kogălniceanu va fi amenajat pe o suprafaţă de 2.893 metri pătraţi, urmând a fi dotat cu mobilier adecvat şi echipamente IT necesare desfăşurării activităţii şi va deservi peste 3.500 de tineri. 
„Aşteptăm de multă vreme o  instituţie care să-i ajute pe tineri! Ei au nevoie de toate instrumentele educaţionale necesare pentru a-şi construi un viitor frumos şi cred că vom putea să-i ajutăm de-acum înainte în acest sens!”, a declarat, ieri, primarul comunei Mihail Kogălniceanu, Ancuţa Belu.
Perioada de implementare a proiectului este de 19 luni, acesta fiind finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013. Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Regional 2007-2013 este Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, iar Organismul Intermediar în Regiunea Sud-Est este Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Est.
Valoarea totală a proiectului este de 7.394.814,16 lei, din care 5.857.983,32 lei reprezintă asistenţa financiară nerambursabilă solicitată, suma de 119.550,68 lei reprezintă contribuţia proprie a beneficiarului – Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Constanţa, iar suma de 1.417.280,16 lei  reprezintă valoarea TVA. 

Prin acest proiect va fi reabilitată şi dotată o clădire în prezent neutilizată din comuna Mihail Kogălniceanu. Noul centru de tineret va oferi tinerilor metode alternative de învăţare, o educaţie informală care să vină ca o completare la cunoştinţele pe care le acumulează în şcoli. În acelaşi timp, centrul va reprezenta un loc de întâlnire pentru desfăşurarea unor activităţi cultural-artistice şi educative.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii