Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:07 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Interesat să deschizi un restaurant autoservire? CJC te poate ajuta. Iată ce imobil pune la bătaie şi pentru ce sume!

ro

12 May, 2016 00:00 2835 Marime text

 
Inaugurat la finele lui noiembrie 2008, Pavilionul Expoziţional din Constanţa a scos din buzunarele constănţenilor (sub formă de credite bancare contractate de Consiliul Judeţean sau de fonduri din bugetul judeţului) nu mai puţin de 8 milioane de euro. Numeroase evenimente au fost organizate în locul care a devenit centrul evenimentelor expoziţionale, aşa cum fusese gândit, dar nu la nivelul aşteptat. Până anul trecut, de administrarea Pavilionului Expoziţional se ocupa Fundaţia Fantasio, înfiinţată de CJC în acest scop. De când Curtea de Conturi a obligat Consiliul Judeţean să ia în administrare Pavilionul Expoziţional, fundaţia a rămas fără activitate. Anul trecut, CJC se căznea să găsească o soluţie pentru acest obiectiv, astfel că a comandat un studiu de oportunitate.
 
Ieri, aleşii judeţeni au avut de votat Studiul comparativ şi de evaluare tarife utilizate pentru obiectivul „Pavilion Expoziţional Constanţa“. Cei care vor să închirieze spaţii din cadrul Pavilionului Expoziţional trebuie să ştie care sunt preţurile la care să se aştepte:
  • Pentru organizare de târguri şi expoziţii în corp expoziţional - parter - 8,60 de lei/mp stand/zi pentru utilizare minimum 750 mp suprafaţă standuri, 9,50 de lei/mp stand/zi pentru utilizare minimum 500 mp suprafaţă standuri; etaj - 8,10 lei/mp stand/zi. Tariful nu include standuri de expunere, montare/demontare a acestora sau alte dotări specifice activităţii de organizare târguri şi expoziţii (bannere, materiale publicitare, sisteme de mediatizare). 
  • Pentru organizare de evenimente cultural-artistice şi evenimente sportive în corpul expoziţional, organizatorii vor avea de achitat: parter: 8.100 de lei/zi sau 4,50 de lei/mp/zi pentru suprafeţe cuprinse între 1.000 şi 1.500 mp; parter şi etaj: 12.120 de lei/zi. Tariful nu include amenajarea corpului expoziţional (scenă, scaune etc). 
  • Pentru organizare conferinţe în corp administrativ - sală conferinţe etaj (sală ceremonii), capacitate de 372 de locuri: 750 de lei/oră, 3.750 de lei/zi, 56.210 lei/lună. Perioada minimă de închiriere este de două ore. Tariful include hol acces cu acces direct din exterior, grupuri sanitare aferente, mobilier necesar (mese, scaune), fără instalaţie de sonorizare. 
  • Pentru organizare conferinţe în corp administrativ - sală conferinţe parter (Sala Roşie), capacitate de 70 de Iocuri: 144 de lei/oră - 435 de lei/zi - 6.465 de lei/lună. Perioada minimă de închiriere este de două ore, iar tariful include mobilier necesar (masă, scaune, flipchart, retroproiector), fără instalaţie de sonorizare. 
  • Pentru Sala Albastră, capacitate de 35 de locuri, tariful este de 90 de lei/oră - 270 de lei/zi - 4.100 de lei/lună. Perioada minimă de închiriere este de două ore. Tariful include mobilier necesar (masă, scaune), fără instalaţie de sonorizare. 
  • Pentru Sala Verde, capacitate de 25 de locuri, tarifele sunt următoarele: 90 de lei/oră - 270 de lei/zi - 4.100 de lei/lună. Perioada minimă de închiriere este de două ore. Tariful include mobilier necesar (masă, scaune), fără instalaţie de sonorizare. 
  • Pentru Sala Nicodim, tarifele sunt: 90 de lei/oră - 270 de lei/zi - 4.100 de lei/lună. Perioada minimă de închiriere de două ore. 
  • Pentru cea mai mare sală, Sala Ceremonii, având o capacitate maximă de 250 de persoane, tarifele sunt mai mari: 11.250 de lei/zi sau 8.100 de lei/zi pentru minimum 125 - maximum 175 de persoane. Tariful include hol acces cu intrare directă din exterior, grupuri sanitare aferente, mobilier necesar (mese, scaune), fără instalaţie de sonorizare şi zonă bufet (fără echipamente de bucătărie). 
  • Pentru a ocupa platoul descoperit din faţa Pavilionului Expoziţional, se percepe un tarif de 6,00 lei/mp/zi. Se va permite amplasarea de tonete, construcţii uşoare tip căsuţe lemn sau similare; tariful include numai asigurarea energiei electrice pentru un corp de iluminat. 
Pentru parcarea autoturismelor, tariful este de 1,25 de lei/loc/oră sau de 2,50 de lei/loc/zi. Nu se garantează siguranţa autoturismelor sau a bunurilor din acestea. Parcarea pentru expoziţii, târguri sau alte evenimente, exclusiv alimentaţie publică, este de 3,60 de lei/mp/zi sau 45 de lei/mp/lună. Parcarea pentru expoziţii, târguri sau alte evenimente, inclusiv alimentaţie publică, este de 5,50 de lei/mp/zi sau de 68 de lei/mp/lună. Tarifele de parcare pentru amplasare circuri sunt de 2,50 de lei/mp/zi sau de 45 de lei/mp/lună.
 
Închirierea de spaţii tehnice pentru depozitare presupune un tarif de 7 lei/mp util/lună sau de 3,40 de lei/mp util/zi. Pentru birouri - 32 de lei/mp util/lună, iar pentru restaurant autoservire, spaţiu destinaţie alimentaţie publică - 41 de lei/mp util/lună sau 4,50 de lei/mp util/zi, iar tariful nu include utilităţi; în componenţa restaurantului intră mijloace fixe şi dotări, conform listei din capitolul „Anexe“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii